Vecka41

Vecka 41

Upp och ner med vädret den här veckan tycker jag, lägligt nog var det uppehåll när vi hade brandövning på torsdagen. Fyrorna hade slöjd och var riktigt snabba ut trots att de får rusa rakt ut i strumporna som om det brinner på riktigt. Lite därför vi kvar ju, så det ska sitta i ryggmärgen om det mot förmodan skulle hända. Bra brand-övat fyrorna J

I matten har klassen den här veckan börjat med ett nytt område, de ska bland mäta och uppskatta längd. Kul att se hur engagerade eleverna är på mattelektionerna, vissa vill aldrig sluta jobba. Jag har en mattelektion i veckan med klassen, i halv klass, där jag försöker träna grunderna en hel del. Den här veckan var det multiplikation och det sitter inte riktigt märker jag.

LÄXA: Träna träna träna, eleverna kommer att få med sig ett häfte av mig i nästa vecka. Vi gjorde samma häfte i trean och det är problemlösning där de får träna multiplikation en hel del. Jag vill att de ska jobba med det och vara klara på fredag. Påminn era barn att de ska visa hur de tänker inte bara skriva svaret.

I SO jobbar de vidare med Vikingatiden även den här veckan, namn, ord, hur Sverige såg ut förr. Mycket spännande historia och en hel del religion.

På svensklektionerna har vi främst jobbat med skrivprojektet om Superhjältar den här veckan. Eleverna jobbar på, fantasin flödar och skrivlusten verkar aldrig sina. Eleverna jobbar med en checklista som de har på sin iPad där de hela tiden ska ”rätta” sig själva, läsa igenom texten och se så att alla delar finns med. Rätt grammatik, är orden rättstavade, har sagan en röd tråd, inledning, början och ett slut osv. Eleverna har sina arbeten på sin iPad om ni vill läsa vad de skriver.

Nu tar vi helg tycker jag och sen kämpar vi på i två veckor till innan eleverna får vila lite från skolan på höstlovet. Trevlig helg allihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *