Vecka 50

Goddag allihop!

En vecka kvar i skolan och det märks att eleverna börjar förbereda för lite skol-ledigt. De är trötta men kämpar på så bra. I tisdags hade vi besök av Pejja från Naturskolan som hade en avslutningslektion med klassen. Jag var stolt som en tupp över mina fina elever som var så engagerade och intresserade när Pejja var här. De fick en uppgift som de utförde riktigt bra och desstuom var det några som bad att få redovisa. Lektionen drog ut ganska mycket på tiden men vi var så nöjda allihop så det gjorde inte det minsta 🙂

I torsdags firade vi nobeldagen med att arbeta med Alfred Nobel och uppfinningar hela dagen. Eleverna fick testa på ett nytt sätt att dela med sig av sina tankar, nämligen via sin iPad där de skrev ner vad de ville säga på något som heter ”Padlet” och som sedan visas på skärmen i klassrummet. Vi fick efterrätt efter lunchen och några hade klätt sig fina dagen till ära.

Lucia firade vi också. Fredagsmorgonen började med luciatåg i matsal och idrottssal. Förskoleklassen bjöd på ett jättefint luciatåg och sedan fikade vi i klassrummet tillsammans.

Julavslutning: Måndagen den 21/12 är det dags för julavslutning. Avslutningen börjar kl 16:30 i klassrummet där vi ses och umågs lite innan vi kl 17:15 går ut och sjunger tillsammans med hela skolan på skolgården. Vi är klara ungefär 17:45 skulle jag tro. Jag undrar om någon skulle vilja baka till vårt stund i klassrummet? Hör av er till mig, via mail eller med en kommentar här i bloggen. Jag och Emanuella ordnar pepparkakor och saft så det finns men det är klart att det vore trevligt med lite mer gott 🙂 Kom bara ihåg att inte använda nötter då vi har allergiker i skolan.

Jag skulle också vilja be er hjälpa era barn och påminna dem om att ta med sina bibliotekskort. Vi läser som ni vet för förskoleklassen Regnbågen en gång i veckan och ska testa att låna böcker via biblioteket på internet och läsa på våra iPads. Jag behöver bara skriva av deras lånekortsnummer och deras pinkod sen får de hem kortet igen 🙂 Några har redan kommit ihåg att ta med sig och dessa lånekortsnummer har jag redan skrivit av er!

Jag vill passa på att önska er alla en trevlig tredje advent och en mysig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *