Vecka 37

”Vi sprang 580 meter per varv så många varv som möjligt under en timme. Det var skoljoggen. Vi springer skoljoggen för att motionera och för att stödja Clowner utan gränser.”

”Vi har sålt kakor på utvecklingssamtalen. Vi fick ihop 1000 kronor.”

”Vi hade första SO-läxan för i år. Några tyckte det gick bra och några tyckte det gick dåligt.”

”På idrotten har vi sprungit och tränat på skoljoggen och inför bip-testet.”

Det här skrev klassen själva om veckan. Veckan har innehållit en hel del men detta fastnade extra mycket hos eleverna. Just det här med läxan var intressant, tre kommentarer kom in och några hade diskuterat hemma men inte skrivit. Heja er som gjort läxan, det märktes när eleverna skrev läxförhör. Bra jobbat!

Jag kommer återigen skicka hem adressen till vår blogg så att alla kan läsa. Både barnen men ni vuxna också. Be era barn hjälpa er prenumerera på bloggen och ladda ner sidan till er hemskärm så ni kan ha koll på vad som händer och när de får läxa eller ska ha prov. De behöver lite påminnelse tydligen men snart tänker jag att eleverna tar ansvar själva och håller koll på sina läxor 😉

I svenskan har vi alla nu påbörjat vårt nya läsprojekt. Vi läser boken Alex Dogboy och det var många positiva kommentarer när vi började läsa. ”Va spännande den verkar vara” var en kommentar, och det är den. Spännande, lite sorglig men också fylld av hopp och kärlek. Vi arbetar med läsförståelse, att kunna tolka det vi läser och reflektera kring det. Hjälp hemifrån då? Jo att läsa mycket hemma, både högt för era barn och låta dem läsa. Fråga dem om deras tankar och hur de tänker, utmana dem. Ni har oerhört kloka barn som har så mycket bra funderingar.

Ha en ljuvlig helg allihop!

Påminnelse:

  • Ni som inte ansökt om specialkost via sigtunas hemsida och laddat upp läkarintyg, gör det så fort som möjligt. https://sigtuna.se/sv/Digitala-tjanster/Sjalvservice-E-tjanster-och-blanketter/#Barn–Ungdom—skola–forskola
  • Studiedagar 24-25 september, skolan stängd.
  • Har ni instagram så in och följ oss på ”tingvallaskolan6a”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *