Vecka 3

God fredag allihop!

Ännu en vecka att lägga till samlingen och det har varit en riktigt härlig vecka. Många fantastiska lärande-moment där eleverna jobbat riktigt bra med sina uppgifter och haft många roliga och givande diskussioner.

I svenskan har vi kommit igång med vårt läsprojekt, en spännande bok verkar det vara och många vill läsa vidare. Vi pratar mycket om vikten av att kunna läsa med en bra hastihget (som vi tidigare pratat om är ett bra riktmärke att kunna titta på en engelsk film med text och klara av att läsa allt). Ni som föräldrar är jätteviktiga här, uppmuntra era barn att läsa, läs högt för dem och med dem. Varje dag behvöer de lästräna och även om de gör det i skolan så räcker det inte alltid. Var ”jobbiga” och tjata för är det något de måste kunna är det att läsa och ha en bra läsförståelse.

I matten jobbar de bland annat med decimaltal och talsorter. Lite klurigt verkar det som men eleverna kämpar på. De får uppdrag av Peder och Linnea (som har dem i matte) lite då och då. Dessa uppdrag är ett jättebra sätt att kolla av vad eleverna kan och inte kan utöver vad de gör i matteboken. Resultaten får Peder och Linnea på sin dator och kan lätt se vad eleverna behöver träna mer på. Ett utmärkt men ändå enkelt sätt att ge läxor/uppdrag. Eleverna kan själva gå in på elevspel och göra uppgifterna då de känner igen sidan från skolan där vi använder den ofta.

Nästa vecka är det dags för siming på fredagen. Likaså närmar sig utvcklingssamtalen, tisdag den 14/2 och onsdag den 22/2 kommer dessa som sagt att ligga. Ett separat inlägg om utvcklingssamtalen kommer inom kort så håll utkik 🙂 Ha en fantastisk helg allihop, jag avslutar med lite helgläsning från vår rektor.

Månadsblad från rektor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *