Vecka 22

Hej på er!

Det här blir det sista riktiga veckobrevet som skrivs, tänk att ett helt åt har gått. Det är alltid med blandade känslor som vi säger hejdå och lämnar varandra för ett långt sommarlov. Det är spralliga och glada elever men också lite oroliga. Att lämna ”lågstadiet” och kliva upp i fyran är något nytt och allt nytt är lite läskigt i början. Vi ägnar oss just nu åt att prata mycket, läser, tittar på film och försöker göra sista tiden så bra som möjligt. Vi lär oss såklart massor, även fast eleverna inte alltid tror det. Fysik i lekparken, argumentera när vi pratar skoluniform, värdegrund när vi diskuterar jämlikhet i samband med att Malala kom på tal. För att ge några exempel. Den största diskussionspunkten den här veckan har nog ändå varit inbrottet. Natten mellan tisdag och onsdag går larmet på Tingvallaskolan och på tjugo minuter (så lång tid det tog från det att larmet gick till att vakten kom) har några inbrottstjuvar lyckats bryta sig in i vårt klassrumm och tagit hela skåpet med iPads. En stor sorg för eleverna, deras arbeten, bilder och filmer som inte hann sparas eller skickas gick förlorade. Jättetråkigt och vi har varit både arga och ledsna. Nya iPads är beställda och kommer till hösten som tur är.

I matten har vi gått igenom terminens sista område. Statistik och diagram jobbar vi vidare med lite till. Namnstatistik, vädret, cirkeldiagram, linjediagram och stapeldiagram är några av sakerna vi avhandlat den här veckan.

Imorgon (fredag) blir det bad. Vi går direkt kl 8:10 och är tillbaka till lunch. Glöm inte badkläder, handduk och gärna en extra frukt och vattenflaska. Det är varmt vissa dagar och då är det extra viktigt att fylla på med vätska.

Inför nästa vecka…

Vi kommer att arbeta en dag med miljön och sopsortering. Vi ber er därför att skicka med ett ursköljt mjölkpaket (eller liknande) med era barn på måndag.

Skolavslutning: Vi träffas i klassrummet kl 8:15, ni föräldrar väntar då utanför. Sedan klockan 8:30 är det skolavslutning hela skolan tillsammans, förhoppningsvis utomhus med solsken. Därefter har vi picknick på gräset utanför klassrummet (eller i klassrummet om det regnar). Alla tar med sig något att sitta på (filt t.ex.) och en picknick med lite fika, kaffe, saft, smörgås, glas, assietter, servetter eller vad man nu vill ha sin picknickkorg 🙂 Vi fikar och umgås för att sedan önska varandra glad sommar kl 10. Då slutar också eleverna för dagen och fritids tar vid för dem som anmält detta. KOM IHÅG att säga till när ni går hem eller lämnar av barnen för dagen så jag vet vilka som ska vara kvar på fritids och vilka som går hem.

Nu önskar jag alla en trevlig långhelg (röd dag på måndag och skolan är stängd). Jag älskar solen så jag hoppas den stannar och lyser på oss hela helgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *