Vecka 21

Hej på er allihop!

Jag måste börja med att berätta om den fantastiska friidrottsdagen vi hade i tisdags. I strålande sol kämpade Tingvallaskolans elever med grenar som längdhopp, 60 meter och kulstötning. De var så oerhört duktiga och positivt inställda så dagen blev helt fantastisk.

I onsdags var vi sedan på Kulturum och tittade på en otroligt duktig kulturklass från Ekillaskolan som spelade teater, sjöng, dansade och spelade instrument. Det var två shower som totalt var två timmar lång så det var länge eleverna fick sitta still. Tingvallaskolan skötte sig exemplariskt trots att det blev så långt. Vi promenerade både dit och hem med glada elever, så roligt att de har så glatt humör trots att jag märker att många börjar bli trötta och redo för lov.

Det sista vi håller på med nu i svenskan är en bokrecension om boken ”En annan Albin” som klassen läst under våren. Några kämpar och tycker inte alls boken är bra medan andra gillar den. Precis så som det är med böcker, det handlar mycket om tycke och smak, men det kan också skapa bra diskussioner om både innehåll och budskapet i boken. Eleverna arbetar utifrån en mall/checklista och skriver sedan ihop sin recension. När vi gjort klart detta har vi hunnit med väldigt mycket under året i ämnet svenska men lärandet pågår hela tiden så glöm inte att läsa med era barn i sommar också, påminn dem om att läsa, besök biblioteket eller låna böcker av varandra så de fortsätter utvecklas även när skolan tar en paus.

Nästa vecka är jag bortrest måndag-onsdag. Elisabeth som studerar till lärare och gjorde sin praktik hos oss, kommer att vikariera. Eleverna känner henne så jag lämnar klassen i trygga händer några dagar medan jag åker till Spanien och hälsar på min mamma. Vädret här hemma verkar bli lika varmt som i Spanien dock, underbart för er som är här hemma. Ha en ljuvlig helg och vecka nästa vecka i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *