Vecka 19

Hej på er!

Kort vecka och kort veckobrev den här veckan. Vilket ljuvligt väder, hoppas verkligen solen stannar kvar så alla kan vara ute mycket under de extra lediga dagarna och i helgen.

Den här veckan har vi ägnat åt att läsa den bok vi läser i klassen, ”En annan Albin”. Eleverna har läst, både tyst och högt för varandra i smågrupper, och sedan diskuterat det de läst ur olika synvinklar. Det vi jobbar mycket med nu på slutet av femman är läsförståelse som är så viktig. Det gäller att kunna förstå vad man läser, inte bara avkoda orden, för att läsningen ska bli rolig och ge eleverna något. Det tränar de genom att få fundera kring vad de läser, både konkret vad som står men också det som inte står utan som står mellan raderna.

På måndag nästa vecka är det då dags för animationsprojekt på Märsta konsthall hela dagen. Eleverna börjar lite tidigare och vi bestämde idag att vi möts utanför konsthallen vid ”vattenstatyn” kl 8:45. Dagen slutar ca 15 och eleverna får då gå direkt hem. Eleverna önskade att få ta med sig egen matsäck så det behöver de ta med. Jag har fått önskemål från fyra elever att få mat från skolan och övriga tar alltså med sig eget. iPads måste med och vara fullt laddade då vi kommer att arbeta på dem hela dagen. Jag tror att vi kommer att få en fantastisk och lärorik dag tillsammans.

På tisdagen är det orientering i Hällsbo hela dagen. Skolan ordnar mat till alla elever. Oömma kläder och håll koll på vädret så ni kan hjälpa era barn ta rätt kläder då vi är ute  hela dagen. Klassen slutar den dagen ca 13:30. Vi kommer att åka buss tillsammans från skolan direkt på morgonen så vi ses kl 8:10 som vanligt. Hoppas vi får bättre väder än förra året då det faktiskt både snöade och haglade när vi var ute i skogen. När vi pratade om dagen så kom vi dock överens om att trots vädret hade vi superkul förra året, det är jag övertygad om att vi får även i år.

Med det önskar jag er alla en härlig långhelg. Vi hörs igen nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *