Vecka 18

Hej på er!

Kort vecka den här veckan, så även nästa då det är ledigt torsdag och fredag. Vi har knappt hunnit ses klassen och jag känns det som men så är det ju när det är ledigt så här mycket.

Vi har använt tiden på svenskan den här veckan till att jobba med källkritik. Eleverna har fått tips om vad man kan titta efter när man ska ta reda på om en källa är trovärdig eller inte. Vi har också pratat om källhänvisning och att det är viktigt att alltid kunna hänvisa till källan man använder i t.ex. ett skolarbete. Klassen har jobbat en del med det så de har koll men alltid bra med repetition.

Vi har också fått en ny kamrat i klassen. Han heter Vano och har välkomnats varmt av eleverna, såklart. Världens bästa klass ju😀

Vi avslutade veckan med att titta på Rum 213. Vi har läst boken som högläsningsbok och nu var det dags att även se filmen. Lite läskig är den men jag tror de gillade den.

Måndagen den 14/5 ska vi till Märsta konsthall en heldag där vi ska få vara med om ett animationsprojekt. Det ska blir jätteroligt. Vi kommer att ta med oss matsäck och som vanligt vill eleverna gärna ta md sig egen mat. De som inte vill det kommer att få baguetter från skolan, maila mig senast på måndag i så fall så ordnar jag det.

Nästa vecka på tisdag har klassen prov i SO. De har arbetat på lektionerna med exakt de frågor som kommer på provet och de har också fått övningshäften att träna på hemma. Påminn gärna era barn så de är väl förberedda.

Ha en härlig helg allihop, ut i solen och njut. Nästa vecka är det som sagt skola måndag, tisdag och onsdag. Sen är det ledigt för kristi himmelsfärd torsdag och fredag.

VIKTIG INFORMATION

Inom snar framtid kommer ni att få hem info om att ni ska göra en brukarenkät som bla handlar om hur ni tycker att skolan fungerar i så som trivsel, lärande, bedömning mm. Det är viktigt att ni gör enkäten då den ligger till grund både för skolan och kommunens arbete i att förbättra skolan inom olika områden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *