Simning och veckan

Hej igen!

Vill börja med att påminna om att vi ska simma imorgon fredag. Det behövs badkläder, handduk, ombyte och gärna en extra frukt så de orkar hela simpasset. Jag blir i alla fall jättehungrig av att bada 🙂

Veckan som gått har varit den första ”riktiga” veckan och det märks att det är lite annorlunda. Det är numer ämneslärare vilket gör att eleverna möter flera lärare varje dag. Jag träffar klassen varje dag också men har även lektioner i andra klasser under dagen. Jag tycker att den första veckan får godkänt i betyg men inte mer, och jag önskar er hjälp föräldrar. Prata gärna hemma med era barn, flera dagar har jag fått höra att ljudnivån är superhög och att de är flera som inte gör det man ska på lektionerna. Vi jobbar med detta dagligen i skolan men jag tror att det skulle ge en extra ”skjuts” till vårt budskap om även ni hemma pratar om vikten av att ge sig själv och sina klasskamrater arbetsro. Jag ska skriva ihop de klassregler som klassen själva kom fram till så att ni kan se hur kloka era barn är när vi pratar om hur man ska vara mot varandra. Det är bara lite svårt att se till att det händer i praktiken också…

Vi har arbetat mycket med värdegrunden även denna vecka. Trygghet, glädje, gemenskap och respekt är de värdeord vi pratat om. Vi har försökt komma fram till vad orden innebär för oss och lekt lekar/gjort övningar som är kopplade till orden. Vi fortsätter med detta även nästa vecka på svenskalektionerna men har även denna vecka mugit igång med nya läromedel och läst och skrivit en del. Mer kommer 🙂 Jag får frågan om läsning och önskan om böcker, jag uppmanar er alla att gå till biblioteket med era barn och låna böcker. Era barn ska läsa varje dag, precis som förra året. Nu siktar vi mot sexans kunskapskrav då också betyg ska ges och för att bli så bra som möjligt krävs det att man läser lite varje dag för att träna, träna och åter träna.

Jag var med klassen på NO-lektionen tillsammans med Madeleine och Lasse i tisdags. Det blev en härlig utflykt till skogen där vi plockade bär och letade efter svampar som vi sökte namnet på. En härlig eftermiddag!

Imorgon är det som sagt simning, sedan tar vi helg och laddar batterierna inför ännu en spännande och lärorik vecka. Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *