Naturskolan vecka 36

Hej vi heter Armin och Kevin, i onsdags var vi i naturskolan, vi fiskade och fick många fiskar t.ex brax, aborre, gädda och mycket mer. Vi gick till busstationen och sen åkte vi till naturskolan i sigtuna. När vi kom till naturskolan så var det en annan skola där, vi fick jobba med en annan skola som heter st Per skolan. Vi fick gå till en sjö och fylla hinkar med vatten för att kunna ha fiskarna där, alla skulle få ha två fiskar var, vi fick ett stort rep för att kunna fiska upp fiskarna. första gången fick vi bara 2 st fiskar, men vi var tvungna att göra om.

 

Info:

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av skoljoggen. På onsdag träffas vi kl 8:10 som vanligt MEN alla elever ska vara ombytta när de kommer. Vi kommer sedan att springa så många varv vi kan tillsammans för att tävla för klassen. Själva skoljoggen är klar kring 9:45 och då ska eleverna duscha så de behöver alltså ha med sig handduk mm.

På torsdag ska sedan hela skolan ha en aktivitetsdag med temat värdegrund och samarbete. Alla elever kommer att mixas i olika grupper med elever från fsk-klass upp till år sex. Vi kommer att tillbringa halva dagen på midgårdsvallen. Eleverna slutar kl 14.

I svenskan har vi börjat läsa en bok som eleverna läser i par. De tränar på att läsa högt men i mindre sammanhang och de kommer sedan att arbeta med uppgifter till boken. Boken heter ”Flickan utan minne” och när vi lekte spågummor, alltså gissade vad vi tror kommer att hända, kom många nya ord och begrepp upp. Det blev såklart många andra diskussioner som det alltid blir i vår klass när vi har ”gruppsamtal”, underbart tycker jag.

Nu ska vi ha lite helg sen ses vi nästa vecka igen med nya friska tag. Trevlig helg på er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *