Hemuppgift till fredag 14/9

I samhällskunskap håller vi på att arbeta med demokrati och politik i Sverige. Eleverna kan säkert berätta massor om det vi gjort hittills, om Sveriges största partier och vad som hände i valet. Nu är det dags att ta det en nivå till.

På fredag ska vi gå ner på djupet och ta reda hur Sverige styrs och hur en demokrati fungerar (och vad som händer när det inte är demokrati i ett land…). Eleverna har fått i uppgift att gå hem och diskutera några ord med er. De ska skriva vad ni kommit fram till som en kommentar till detta inlägg (detta har vi gått igenom så är ni osäkra kan ni be era barn visa er). Det är ord som vi pratat om/nämnt i skolan men som kommer att återkomma under arbetets gång. På fredag kommer vi att diskutera orden (och en hel del nya) vidare och det är då bra om eleverna fått ”känna” på orden hemma.

Lycka till!

Följande ord ska ni diskutera:

Demokrati

Regering