VIKTIGT om allergi

Inga nötter eller mandlar i skolan, viktigt om allergier.

Det är förbjudet för alla att ta med sig nötter (av alla slag) mandel och jordnötter till skolan. Det gäller alla våra lokaler inklusive personalutrymmen!

På skolan finns det elever med allvarlig nötallergi. För dem kan det innebära livsfara att komma i kontakt med nötter eller vistas i lokaler där någon har haft/ätit nötter. De reagerar om det finns spår i luften av nötter, mandel eller jordnötter.

Tänk på att inte skicka med ert barn något som innehåller nötter, mandel eller jordnötter till skolan eller på utflykter.

Är du osäker på vad som gäller fråga gärna någon i personalen så kan vi svara på frågor, det är dock alltid bättre att låta bli att skicka med något man är osäker på om det kan innehålla nötter/spår av nötter för säkerhets skull.

För tillfället gäller även detta förbud frön (solroskärnor/solrosfrön t.ex.) då även detta kan framkalla en allergisk reaktion. Vi är tacksamma för ert samarbete och hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att hålla skolan nöt- och fröfri för våra allergiska elevers skull.