Veckan som gått…

Lite tråkig inledning på det här inlägget, men jag tror tyvärr att det är nödvändigt. Eleverna har fått en lång föreläsning av mig och Lasse (som arbetar på fritids och är med i trygghetsteamet) om hur klimatet är i klassen. Det förekommer tyvärr både kränkningar och ett redigt liv i klassen under lektionerna. Vi kommer att ta tag i det här ”med hårdhandskarna” från och med nu och använda oss av vår åtgärdstrappa. Vi kommer att berätta mer om den på föräldramötet så att även ni blir involverade i hur vi går tillväga när barn beter sig illa mot varandra eller en vuxen, eller när de stör ordningen i klassen. Jag skulle uppskatta om ni alla pratar om det här hemma (om era barn inte redan gjort det) så att de förstår att det inte på några sätt är okej att bete sig illa (slå eller säga elaka saker) mot någon annan eller störa på lektionerna.

Nu till något roligare. Svenska, ämnet som jag undervisar i! Vi har arbetat med att tala i svenskan, och kommer att fortsätta med det under en lång tid (cirka två månader) och sen ha en avslutning på detta tillsammans. Vi kommer att titta på andras tal, vi kommer skriva inledning, huvuddel och avslutning. Vi kommer att jobba med delarna mycket så att det blir ett riktigt bra tal och sedan träna på att framföra det. Titta upp, tala tydligt och framför allt beröra sina lyssnare. Jag tror att de flesta tyckte att det lät som en riktigt spännande idé och jag ser fram emot att få sätta igång tillsammans med klassen.

På onsdag är det dags för föräldramöte och vi börjar tillsammans i matsalen kl 18:30 för att sedan fortsätta i klassrummet. Jag hoppas på att få träffa er alla då 🙂

Utvecklingssamtalen närmar sig och precis som tidigare år kommer de att vara ledda av era barn. Vi börjar kl 13:00 onsdagen den 14 september och fortsätter tisdagen den 20 september. Jag kommer lägga ut ett separat inlägg med tider för era barn och som vanligt får ni försöka byta med varandra om tiderna passar, det är dessa tider jag har till mitt förfogande.

Nu är det snart helg igen och jag hoppas att ni får en trevlig sådan med massa sol och härligt höst-väder.