Hej på er!

Sista dagarna innan vi får ett välförtjänt sportlov. Själv ska jag först ägna en dag åt den utbildning jag just nu går, mycket spännande, sedan blir det en tur upp till norr med förhoppning om snö, sol och skidåkning.

Den här veckan har jag haft den sista utvecklingssamtals-dagen, lika bra gick det för den här omgångens elever. Ni elever är fantastiska som leder era egna samtal och berättar om ert lärande. Jag tjuvlyssnar och hör när ni berättar vad ni är bra på, vilket är massor, och vad ni behöver utveckla. I de flesta fall är det precis samma saker som jag uppmärksammat, det är bra gjort att kunna hitta sina svagheter och veta att man behöver jobba på dem för att nå ännu högre. Hejja alla grymma fyror!

I so fortsätter eleverna att jobba med medeltiden som kommer att avslutas inom kort med redovisning av nyvunna kunskaper. Eleverna har fått förslag på hur de kan visa sina kunskaper och imorgon fredag kommer de att få redovisa dem. Ni får säkert höra mer hemma sen, annars får ni fråga era barn.

I svenska har vi påbörjat ett nytt skrivprojekt. Den här gången har eleverna själva fått välja vad de ska skriva om. Vi pratade om olika ämnen i klassen och skrev upp ett antal förslag på tavlan (och på OneNote) som eleverna själva gav. Sedan pratade vi vidare om struktur på en berättande text, språk, innehåll, vad man ska tänka bland annat. Efter det fick eleverna sätta igång och jobba och vilken aktivitet det blev. Att skriva är något fyrorna verkligen är bra på, deras fantast, deras entusiasm och deras arbetsglöd är otrolig. Det är lite extra roligt att vara svensklärare sådana stunder 🙂

Några rader från vår rektor får avsluta denna veckas veckobrev, på återseende vecka 10. Ha en härlig helg och ett fint sportlov!

Månadsblad föräldrar februari 2017