Vecka 8 från eleverna (och lite från fröken…)

Hej!

Idag skriver vi i samma inlägg. Fröken vill påminna alla om vikten av att träna inför läxförhör och att ta eget ansvar för att nå högre betyg. Läs massor hemma på lovet, rabbla multiplikationstabellerna och träna engelska på iPad. Ni har oändliga möjligheter att träna era färdigheter så ta vara på dem samtidigt som ni såklart ska ha lov och njuta av en fin vecka hoppas jag.

Vi avslutade vårt läsprojekt i veckan och påbörjar nästa veckan efter sportlovet. Verkliga historier som fångar kommer vi fortsätta och utlåtandet efter Alex Dogboy var att den var sorglig, spännande, bra men också lite svår ibland. Hoppas nästa bok är lika bra.

Veckan efter sportlovet drar också grupparbetet i religion igång. En utmaning att jobba i grupp men vi har tränat en del på det så det kommer att gå bra. Likaså att prata inför grupp när det ska redovisas, jättejobbigt men ack så viktigt att träna på. Vi kan väva in kunskapskrav i svenskan där så de som tycker det är alltför jobbigt inte behöver göra det så många gånger. Hittills har vi som alltid haft intressanta diskussioner om religion och även om olika kulturer kopplade till minoritetsspråk i Sverige. Den här klassen har, som jag sagt tusen gånger tidigare, så många kloka tankar.

Elevernas ord:

Idag är det fredag och vi ska titta på film och äta snacks.

Alla skolor i Sigtuna kommun hissar flaggan idag på halv stång för att en kille har dött och vi hedrar honom. Han gick i Valstaskolan.

Liban hade sin första lektion med oss i tisdags, det var vi killar. Det gick jättebra. Vi skulle bara jobba på ipad med teori. Det gör vi för att kunna nå högre mål. Idag hade vi Isaac i idrott, Liban var sjuk.

Ha ett bra sportlov, vi är lediga.