Sista veckan innan sportlovet och vi avslutade veckan med att mysa med film och snacks. Eleverna är trötta såklart, intensiv första del av vårterminen, men de har också hunnit med en hel del fram till nu. Så de var värda lite belöning.

Vi har jobbat med faktatext under en period, en av sakprosatexterna som eleverna ska lära sig att skriva. De har tränat på att strukturera fakta, skriva de olika delarna med dessa underrubriker, att granska fakta för att ta reda på om det är sant, att skriva om fakta de hittar med sina ord så att det blir deras text och att jobba tillsammans. De har skrivit en faktatext om OS och sedan arbetat i sin Zick-Zac-bok med att skriva faktatext om länder. De har jämfört olika länder och lärt sig en hel drös nya ord.

Vi fortsätter också läsa vår bok om Albin som glöms kvar i skogen, hittar magiska bär som gör att han helt plötsligt inte är mobbad längre. En bok som handlar om att inte riktigt synas eller märkas i skolan och sedan när man väl gör det använder det till att kanske inte alltid göra så bra saker. Värdegrund, kamratskap, utanförskap och ensamhet är några av de teman som boken tar upp. Spännande och bra bok tycker jag, hoppas såklart att eleverna tycker det också.

Nu är det en veckas ledigt, jag har skickat med eleverna uppmaningen att passa på att ta igen det man känner att man missat eller ligger efter i. Jag har också givit dem uppgiften att läsa en liten stund varje dag. Det är inte många som läser hemma och de behöver mängdträna läsandet för att inte tappa eller för att öva upp hastigheten mm. Så påminn gärna era barn att en liten stund varje dag sitta ner och koppla av med en bok;-)

Vill också påminna om att det finns massa roliga saker att göra på lovet i kommunen. In och läs på http://www.sigtuna.se/sportlov tillsammans med era barn så kanske de hittar något de vill göra.

Så en sista påminnelse om att språkvalet ska göras senast 26/2. Eleverna fick med sig ett papper igen igår för dem som glömt att göra det.

Ha en härlig vinter-vecka på sportlovet så ses vi igen vecka 10!