Oj oj oj, nu är det bara en vecka kvar till sportlov och vintern är tillbaka. Veckorna går i en rasande fart och den här veckan har vi hunnit massor.

Först och främst vill jag säga TACK till alla er som haft utvecklingssamtal den här veckan. Era barn gjorde ett strålande jobb med sina presentationer och det var alla riktigt trevliga samtal. Så roligt att få träffa er alla och vi ser fram emot att träffa er som har samtalen kvar nästa vecka.

I matten har vi pratat om rimlighet och överslagsräkning. Att kunna räkna ut ungefär vad något kostar är lite klurigt eftersom eleverna är vana vid att allt ska vara på pricken rätt men de har jobbat på bra och jag tror även de förstår varför det kan vara praktiskt att kunna överslagsräkna. Inför varje lektion pratar vi om vilka kunslapskrav vi ska arbeta med och vad målet är med lektionen. Eleverna ska veta vad de ska kunna när de är klara med en lektion eller med ett område och nu har de till och med själva börjat kunna sätta upp kunskapskrav som passar det vi arbetar med och vad de kommer att träna på under en lektion. Fantastiskt roligt att se 🙂

I svenskan arbetar vi med läsning, läsning och åter läsning. Fortfarande är det många elever som inte läser hemma hör vi, vi tränar massor i skolan men de behäver även träning i hemmiljö så läs lite varje dag med era barn. En kvarts läsning och sedan får eleverna återberätta vad de läser eller ni ställer frågor om texten så ni ser att de även förstår vad de läser. Vi arbetar också med grammatik, den här veckans grammatik har varit NG-ljudet. Ugn, kung och blinka… Kika gärna med era barn:

Eller om man vill se på arabiska:

Viktiga datum:

Tisdag den 23 februari (alltså tisdagen som kommer) så är det skridskodag. Vi kommer att vara i ishallen hela dagen och får lunch där. Alla behöver ha med sig skridskor, hjälm och varma kläder. Vill man skicka med en extra frukt eller smörgås är det självklart okej. En vattenflaska är också bra att ha. Har man inga skridskor så behöver jag ett mail (jessica.fjall@edu.sigtuna.se) senast på söndag så jag kan lösa detta på måndag morgon med vår idrottslärare).

Onsdag 24 februari är nästa dag då vi kör utvecklingssamtal. Vi börjar kl 13 och då är också skoldagen slut.

En dag kvar innan veckan är slut men jag passar redan på att önska er en trevlig helg.