Hej på er!

Den här veckan känns det som att jag inte har träffat klassen alls… I måndags hade eleverna studiedag och vi lärare fick ta del av föreläsningar både från våra kompetenta kollegor tunt om på skolorna men också från Ann-Marie Körling. En mycket givande och lärorik dag. Tisdagar är jag numer inte alltid på skolan då jag kommer att vara med på rektorsmötet i kommunen. Onsdag träffade jag klassen och vi hann jobba med en hel del i både svenska och SO. Torsdagen bjöd på en kommungemensam ”rättningsdag” där vi satt tillsammans flera lärare från kommunens skolor och rättade elevernas nationella prov. En mycket bra dag där vi försöker säkerställa att eleverna i Sigtuna kommun får en likvärdig och rättvis bedömning av de texter de skriver på proven.

Idag är det fredag, även om det i min hjärna var torsdag eftersom jag inte var här igår. Jag fick en fråga om jag blev glad för att det var fredag istället och svaret är inte helt enkelt, jag tycker så mycket om att vara här med mina elever så det är inte självklart att det är bättre med fredag än torsdag.

I svenska håller vi som bekant på med minoritetsspråk och vi har nu lärt oss mer om samiska, finska och romani-chib. Fråga gärna barnen hemma så kan de berätta mer.

Precis som eleverna skrev i sitt inlägg så kommer Liban att ta över idrottsundervisningen från och med nästa vecka, i tätt samråd med Tessan såklart och det är också hon som kommer att sätta betyg på klassen. Läraren i 2b ska gå på föräldraledighet och för elevernas bästa ansåg vi att en lärare som de känner sig trygga är det bästa alternativet för dem resten av terminen. Ibland måste vi göra förändringar som inte är bra för alla men vi försöker alltid se till elevernas bästa på alla möjlig sätt och klassen blev glada över att det var Liban som kommer i Tessans ställe. Klassen känner honom väl och han har även tidigare undervisat i idrott och är grym på det han också.

Nu önskar jag er alla en härlig helg.

Information:

Inför klassresan i maj behöver eleverna söka ledigt för den skoldag de är borta. Dessa kommer såklart att bli beviljade men för dokumentationens skull så ber jag er fylla i en ledighetsansökan för ert barn och skicka med dem till skolan. Ansökan finns på:

Påminnelse:

Om möjligt ännu viktigare nu att ni är noga med att lägga in era barns frånvaro i Dexter (https://sigtuna.se/Barn–Utbildning/Skolportalen/ )eller ringer på nummer 08-124 515 32 innan klockan 08:00. Detta måste göras varje dag era barn är frånvarande, eller så lägger ni in perioden ni tror de är sjuka första dagen. Jag är inte i klassen alla dagar nu så ett mail till mig funkar tyvärr inte och för att vi ska kunna lägga tid på att undervisa era fina barn istället för att ringa runt och fråga var era barn är så ber jag er att sjukanmäla dem varje dag de är från.