Hej igen!

Ni har redan sett uppdateringen från alla hjärtans dag där vi pysslade och gjorde mängder av hjärtan. Klassen tog då också tillfället i akt att grupp-pyssla. Ett stort hjärta blev det där alla i klassen fick skriva något fint om vår härliga klass.

Idag fredag hade vi besök av vår rektor som ville kika på hur vi jobbar med svenska i klassen. Vi hade för dagen faktatext och OS som tema. Vi arbetade först med förförståelse och gick igenom vad vi vet, eller tror oss veta, om OS för att sedan lyssna på en faktatext. Efter det pratade vi om svåra ord som jag tyckte var svåra och som eleverna fastnat på. Efter det skulle eleverna själva, tillsammans med sin bänkkamrat, skriva en faktatext med fokus på struktur och källhänvisning. Vi fortsätter med detta även nästa vecka eftersom tiden, som alltid, rinner iväg för fort.

På NO:n håller klassen på med väder vilket passar lite extra bra den här veckan när vädret har varierat minst sagt. De kommer att ha prov på detta nästa vecka så det kan nog behövas plugga lite i helgen.

Nästa vecka är det utvecklingssamtal på onsdagen. Eleverna slutar kl 13 och de elever som har samtal den dagen får komma tillbaka när samtalet börjar. Välkomna till er som har samtal då!

Avslutar med att önska er en trevlig helg!