Vilka duktiga elever vi har! I tisdags hade vi utvecklingssamtal för första gången den här terminen (nästa tillfälle är på onsdag). WOW va bra det gick, era barn är så otroligt duktiga på att prata om sitt lärande, sin utveckling och synliggöra vad de behöver träna på. Det blev dessutom bra diskussioner tack vare er föräldrar som ställde bra frågor om era barns skoldagar och visar dem hur viktig skolan är. Tillsammans gör vi ett mycket bättre jobb så jag är glad över ert engagemang och vårt fina samarbete. Hejja Tingvallas fyror, ni är grymma!

Vi jobbade vidare med målen på tosdagen, alla elever ska ha sina mål som bakgrundsbild för att bli påminda om vad de behöver jobba lite extra mer för att utvecklas ännu mer. Även de som har samtal på onsdag var med på det arbetet och vi tittade tillsammans på deras sida i infomentor så att eleverna själva kan bilda sig en uppfattning om hur de ligger till och vad som är svårt eller vad som går bra. Inte helt lätt att redan nu bedöma sig själv och sitt lärande men de klarar det riktigt riktigt bra.

I svenska har vi arbetat vidare med argumenterande text. De får öva i Zick-zack-boken och sedan skriva egna texter där de ska övertyga läsaren om att just deras åsikt är den rätt. Tanken är att vi ska kunna avsluta med en debatt där de får lyfta sina åsikter för att tala inför grupp är något som många tar upp när vi pratar om vad som är svårt och lite pirrigt. Bästa sättet att övervinna det är att öva så det tänkte jag att vi ska göra den här terminen.

Vi har också jobbat vidare med vårt läsprojekt och boken ”Röda spår”. Titta gärna tillsammans med era barn på deras ipads så kan de visa hur vi arbetar och vad vi gör i OneNote. De jobbar på bra och i den här takten så kommer de har läst ut boken snart 🙂

I so är det medeltiden de jobbar med just nu. De tittar på ”Ahmed i medeltiden” där de får veta hur livet såg ut och sedan jobba tillsammans med uppgifter om just det de lärt sig. Många verkar tycka att det är spännande med just historia och få lära sig mer om hur det var förr, KUL att höra hur de även efter lektionens slut diskuterar med varandra.

På träslöjden har eleverna jobbat med att bygga bilar bland annat, några av dessa fina står i utställningsskåpet i hallen men här kommer också ett smakprov hälsa Thomas som har träslöjden under våren.

Kamratstödjarna här på skolan hälsar också. De är i full gång med att planera inför talangfestivalen som kommer att äga rum den 15 mars. Det är två representanter från varje klass som är kamratstödjare och de träffas en gång i veckan tillsammans med trygghetsteamet. De har hand om vissa rastaktiviteter och de ordnar också olika aktiviteter samt agerar som extra ögon och fram för allt hjärta här på skolan. Hjälper oss vuxna att se sådant och höra sådant som kanske inte alltid kommer fram till oss vuxna. De gör ett toppenjobb allihop 🙂

Imorgon fredag ska vi till Midgårdsbadet och simma. De som ska tävla för klassen ska få träna som lag och träna på att dyka från pall bland annat. Det får naturligtvis alla träna på om de vill men i övrigt kommer vi att kunna träna på att simma långt, jobba lite på uthålligheten och träna vår simteknik. Vi kommer att gå kl 10 och vara tillbaka till lunch. Detta blir alltså istället för idrott på fredag så istället för gympakläder ska eleverna ha med sig badkläder, handduk och duschsaker.

Ha ett fantastiskt slut på veckan, sen laddar vi om för sista veckan innan sportlovet 🙂