Veckorna flyger fram och vi är snart framme vid sportlovet… Den här veckan har varit höga berg och djupa dalar men mest faktiskt riktigt härliga bergstoppar för att göra en liknelse.

I matten har vi börjat med geometri och att mäta omkrets och area. Vi försöker hinna med så många områden som möjligt eftersom vi inte vet i förväg vilka delar som kommer på nationella proven. Vi ritar, mäter, ser på film, pratar och räknar i matteboken. Vi lär på många olika sätt men det är alltid roligt om ni även hemma kan prata om de områden vi arbetar med, vet era barn vilken geometrisk form er tv har? Eller köksbordet, hur stor area har det?

I svenskan nöter vi läsning, jag kan inte understryka det nog ofta att det är så oerhört viktigt att läsningen sitter för att underlätta i alla ämnen. Läs med era barn, högläsning, gå på biblioteket, prata om vad ni läser, låt dem läsa varje dag och fråga frågor om vad de läst. Läshastigheten tränas bara upp om eleverna läser, läser och läser lite till…

NTA-experimenten fortsätter och eleverna verkar uppskatta det väldigt mycket. Något vi tränar mycket på är att fokusera, lyssna och kunna ta instruktioner. Både att läsa och lyssna. Inte alltid helt lätt men vi övar vidare!

Nästa vecka är det första omgången med utvecklingssamtal. Jag vill återigen påminna om att det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla tider och är det så att ni inte kan komma måste ni byta med någon och meddela mig vem ni bytt med så både jag och era barn är förberedda.

Slutligen ett tips från oss, en film som visar udda och jämna tal. Begrepp som är mycket viktiga i matematiken, kolla och se om era barn kan… Är de inte säkra, kolla flera gånger om!

Vi håller tummarna för att solen visar sig i att vi alla får en härlig helg!

3 svar på ”Vecka 6”

1. Hej
    Finns det någon som kan byta utvecklingssamtalstid med oss. Vi har onsdagen 24 kl 16.10 och kan när som helst på tisdagen från 14.30
    Mvh Synnöve och Nasrine

1. Hej
      Braulio har nu på tisdag kl 1340. Skulle det passa?
      Vi har sjuka barn hemma därför kan ingen av oss gå på möten.

//David Dimas