Hej på er igen!

Nu närmar sig helgen igen och vi hoppas att ni får tid att vara ute mycket nu när snön och kylan äntligen visat sig igen. Det är full aktivitet ute på skolgården på rasterna och extra viktigt att ni hjälper era stora små barn att påminna om kläder. Gympaskor och mjukisbyxor utan varken mössa eller vantar en dag när det är minus tio grader blev kallt kunde några av eleverna konstatera 😉

I tisdags slutade eleverna tidigt och vi lärare fick utbildning i det projekt vi ingår i, ett så kallat ”Lighthouse projekt” med Liber. Vi fick prova på massa roliga saker som vi kan använda med eleverna i skolan, bland annat olika sätt att redovisa något. Fyrorna fick börja prova detta redan på onsdagen med den uppgift som de fick med sig på tisdagen. Vi har inte ännu hunnit redovisa men jag tror att eleverna kommer se att det finns flera olika ätt att visa sin kunskap på.

Två dagar den här veckan har ”gått bort” för min del då jag har haft nationella prov med årskurs sex. Den tid jag har haft fyran har vi jobbat mycket med källkritik, som också hemuppgiften handlade om. Att kunna värdera om en hemsida är trovärdig eller inte är inte helt lätt men med lite tips och bra verktyg kommer eleverna bli grymma på att inte tro på allt de läser. Vi jobbar vidare med detta 🙂

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal på tisdagen. Eleverna slutar kl 13 och de elever som inte har samtal på tisdag går då hem. Har ni svårt att komma den tiden ber jag er kontakta varandra via mailen och i första hand byta med varandra. Tack för er hjälp:-)

På bildlektionen den här veckan har fyrorna tillsammans med Tessan ritat självporträtt med hjälp av kolkritor. De sitter uppe i klassrummet så ni får se dem när ni kommer på samtal (om inte redan kikat på dem på Tingvallaskolans facebook-sida). Visst är de grymma?

Jag ser fram emot att träffa er och era barn är grymma talare så de kommer att ha superbra samtal med er! Trevlig helg!