Hej igen!

Veckorna rusar fram och snart är vi framma vid sprotlov, hjälp! Vi har hunnit en massa redan men har väldigt mycket kvar, roliga saker såklart men också tufft jobb för eleverna. Som ni hört har vi anmält två lag till en simtävling i april, vi hoppas att det här blir en rolig aktivitet för hela klassen tillsammans där vi hejjar fram varandra och kämpar på efter bästa förmåga.

Jag börjar med att informera om tisdag den 7/2 (nu på tisdag). Vi lärare har då en utbildningsdag/eftermiddag och kommer bland annat att få fördjupa oss i hur vi kan jobba ännu mer med iPads i undervisningen på ett lustfullt och lärorrikt sätt. Alla elever på skolan slutar klockan 12:50 ( de som har firitds går till fritids då). Eleverna kommer att få en uppgift med sig som de ska arbeta med och ta med tillbaka på onsdagen, så detta blir ett studietillfälle där eleverna får ta eget ansvar över sin uppgift. Spännande 🙂 De elever som inte har fritids får gå hem och göra sin uppgift.

Tisdagen efter, den 14/2, är det utvecklingssamtal för några av er. Den dagen slutar eleverna kl 13 och de elever som inte har fritids får då gå hem och sedan komma tillbaka med er. Likadant onsdagen efter när det är utvecklingssamtal för resten av klassen slutar eleverna klockan 13 och de elever som inte har en plats på fritids går då hem. Dessa tillfällen är perfekta tillfällen för eleverna att jobba ikapp i t.ex. matteboken eller i svenskan. Vi pratar om detta i skolan men som vanligt skadar det inte om det kommer från fler håll så ta gärna upp det vid middagsbordet också 🙂

I svenska fortsätter vi med vårt läsprojekt men vi har även påbörjat en skrivdel som just nu handlar om att skriva argumenternade text. Svårt men eleverna är fantastiskt duktiga. De ämnen som de väljer att skriva om är bland annat samhällsfrågor som diskuteras vilket gör mig lite extra glad, det är verkligen kloka och eftertänksamma era barn 🙂 Vi jobbar vidare med detta och kommer då att komma in på reklam, källkritik och annat som passar till.

Idrotten i tisdags innehöll bland annat cirkelträning och hela klassen var fantastiskt engagerade i att springa, göra armhävning och andra styrketräningsövningar. Hälsa och fysisk aktivitet är något vi pratar mycket om i klassen och de var väldigt stolta när de kom till skolan med träningsvärk på onsdagen, stolta över att de kämpat så bra på idrotten så att kroppen fått jobba ordentligt. Hejja fyrorna!

Ha en fin helg nu så ses vi snart på era barns utvecklingssamtal!