Hej på er igen!
Blir ett kort inlägg redan idag, imorgon är jag nämligen på en kvalitetsdag med ledningsgruppen och övriga skolors ledningsgrupper hela dagen. Eleverna har lektioner som vanligt och Tessan kommer att vara med dem på ”mina” lektioner.

Jag vill börja med att tacka för de samtal jag hade den här veckan, så givande att höra era barn sätta upp fortsatta mål och reflektera över sitt lärande. Heja Heja!

Eleverna har haft en träna-inför-nationella-proven-vecka: Vi har tränat, läst, skrivit, pratat och gått igenom tema för proven. Vi har försökt gå igenom upplägget noga så att eleverna ska känna sig trygga på tisdag när det drar igång. Tisdag och torsdag slutar eleverna efter lunch då proven är klara. Skicka gärna med en frukt eller smörgås så energin är på topp, de får även ha med sig en dricka under proven. Det är av största vikt att alla kommer i tid just på tisdag och torsdag så vi kan starta direkt med genomgång så de får bästa möjlighet att lyckas, tack för att ni påminner era barn om det just den här veckan:-)

I svenskan är vi nu på sluttampen av vårt läsprojekt om Alex dogboy. Det är några kapitel kvar och sedan börjar ett nytt. Eleverna kämpar på och läser för glatta livet, alla tycker inte boken är bra men alla, verkligen alla, kämpar ändå. Imponerande. Fråga dem gärna hemma om Alex, vem han är och varför de tycker boken är spännande/bra/dålig/intressant. Vad man än tycker så är det en berättelse som berör tycker jag.

Som sagt, några rader från mig och med detta önskar jag er en fin helg!