Hej igen!

En vecka som varit både upp och ner. Vi jobbar fortfarande mycket med gruppen och vårt sätt att vara. Ibland blir jag riktigt förundrad över hur eleverna pratar till varandra och oss lärare, vi arbetar mycket med att alla ska bli medvetna om sin del i allt som händer på skolan. Alla elever, och vi lärare, är en del av ett sammanhang och vi alla har ett val när det gäller hur vi bemöter andra. Ämdock måste jag berömma eleverna som jobbar på så bra. De arbetar vidare med sin veckoplanering och alla göra faktiskt det de ska. Detta gör det också lättare för mig att se vad som är svårt och vad vi behöver träna mer på. Härligt treor!

Den här veckan har vi ägnat mattelektionerna åt problemlösning. Det är lite klurigt eftersom det helt plötslilgt inte bara handlar om att räkna ut ett tal rätt utan om att kunna förklara hur du tänker, välja strategi och räknesätt. Eleverna kämpar på och är riktigt duktiga på att skriva hur de tänker eller förklara för mig eller en kompis. Vi jobbar vidare med det här området ett tag, vi har hittills arbetat med additon och subtraktion. Målet är att vi ska klara även multiplikation och division.

Vi har också hunnit med att julpyssla lite, eleverna gjorde händer som vi skapade en julkrans av. Symboliken finns också där, vi håller alla varandras händer och är tillsammans, stöttar, peppar och respekterar varandra!

image

Veckan avslutades med Kahoot om veckans grammatik som den här veckan har varit dubbelteckning. Fråga gärna barnen hemma om hur vi gör på fredgarna. Vi hann också med att titta på två avsnitt av en gammal julkalender som eleverna har valt, ’tjuvarnas jul’. Många vill se årets julkalender men det får ni göra hemma?

image

Ett önskemål från oss är att de elever som har möjlighet sprarar och tar med tomma toalettrullar till vårt julpyssel som vi ska ha fredagen den 18 december. Vi behöver många toalettrullar så att barnen kan får göra smällkarameller så vi tar tacksamt emot det 🙂

Ha nu en härlig andra advent allihop!