Nu är det inte långt kvar till jullov. Vi försöker hinna med att avsluta allt vi påbörjat vilket är en hel del den här terminen 🙂 Skrivprojektet som eleverna arbetat med är snart färdigt och det är verkligen roligt att se vilken härlig fantasi era barn har och hur bra de har blivit på att formulera sig i skrift.

I SO är det geografi som eleverna jobbar med. Sverige och kartkunskap närmare bestämt.

Matten fortsätter att nöta volym och måttenheter. Elverna har fått i uppgift att gå hem till er och be om att få baka. Här i skolan får de testa olika mått med vatten för att få en förståelse så nu har de full koll på alla mått så ni kan baka tillsammans eller låta era barn överraska er med något gått till lördags-efterrätt kanske.

I NO har eleverna den här veckan fått en ny lärare som börjat hos oss. Linnea heter hon och har fått en bra start med våra härliga elever. De har hjälpt henne och välkomnat henne på bästa sätt. Jag var med på deras första NO-lektion de hade där eleverna fick berätta för Linnea vad de lärt sig hittills i år och vad de jobbat med. Tillsammans kunde klassen berätta om en hel del de lärt sig och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad. Camilla som haft dem innan har gjort ett strålande jobb och eleverna likaså som varit aktiva och tagit till sig av all kunskap. KUL!

Så här på slutet av terminen är många trötta, det märks. Därför är det lite fler pauser under dagarna än vanligt, mycket uppskattat från många elever och jag märker att det är lättare att fokusera i en liten stund till efter att få ha dansat lite mellan läsning, skrivning och matteräkning.

pausdans pausdans2

Trevlig helg på er allihop, vi ses om en dryg vecka på vår julavslutning!

Kom ihåg:

Nobeldagen firar vi imorgon fredag 9/12. Barnen får gärna klä sig lite extra fint idag och vi kommer att uppmärksamma nobeldagen med Tingvallaskolans alldeles egna nobelproser och nobelsamling.

Vi pysslar torsdagen den 15/12, skicka med era barn toalettrullar så vi kan göra smällkarameller så det ryker. Eleverna slutar 14:00 den dagen.

Julavslutning tisdag 21/12 kl 16:30-18. Vi börjar i klassrummet där vi träffas för att fika och umgås. Ta med något att fika med så dukar vi upp ett buffébord som förra året. Jag ordnar kaffe och saft så det finns. Vi kommer att visa upp några av era barns verk under året så jag hoppas att alla har möjlighet att komma för att se era stolta barns verk. Efter klassrums-fika går vi ut och går i vårt fina fackeltåg tillsammans.Varmt välkomna!