Hej igen!

Vilken start på veckan vi hade, muntliga nationella prov i svenska och det var riktigt kul att höra elevernas presentationer och diskussioner. Bra jobbat 6a!

Vi försöker avsluta så mycket som möjligt nu så att vi ska kunna påbörja nya utmaningar i januari och träna så mycket som möjligt på alla sorters texter och läsa mycket så att läsförståelsen sitter inför kommande prov. Stundtals jobbar klassen på riktigt bra och stundtals märks det att det snart är lov. Jag tror och hoppas dock på att klassen har en bra grund att luta sig på när proven väl kommer. De kan ju inte förbereda sig för dem mer än att vara aktiva på lektionerna och göra alla uppgifter så gott man kan.

Betygen närmar sig också. Jag tror inte att det kommer att komma som någon överraskning för eleverna när de öppnar kuvertet, vi pratar ofta om vad som bedöms och de är inne och kikar på IST för att se hur de ligger till. Nytt för i år är att eleverna kommer att få sina betyg hemskickade, på fredagen dyker de upp med posten istället för som tidigare år delas ut på kvällsavslutningen. Apropå julavslutning så skrev jag fel datum i förra veckans brev, det ska såklart vara torsdag den 20/12 kl 16:30 och inget annat.

Sista provet i SO har blivit flyttat, klassen kommer att ha det nästa fredag den 7/12. Anledningen till detta är att vi tisdagen därpå, den 11/12, ska till Midgårdsbadet och bada istället för att ha lektioner så då vi skulle ha haft provet blir en trevlig dag på badet istället. Eleverna har arbetat med frågorna som kommer på provet under en längre tid och har nu även fått möjlighet på lektionstid att återigen förklara de ord och begrepp som de har prov på. Påminn gärna era barn att de måste ha en fulladdad iPad med sig nästa fredag då provet kommer på iPaden och inte på papper.

Vi avslutade veckan med att julpynta inför första advent. Adventsljusstakar och självklart en stjärna till mina stjärnor. Varje morgon när eleverna kommer in i klassrummet är det svag lugn musik på som en härlig start på dagen. Vi har haft det sedan årskurs tre och under just december byts den musiken ut till lugn julmusik. Igår i matsalen pratade vi om det och det var så härligt att höra eleverna säga ”åh ja, julmusik igen” . Det är så mysigt att de, liksom jag, uppskattar våra traditioner vi skapat under våra snart fyra år tillsammans.

Med det önskar jag er alla en trevlig första advent.

Nu är det bara snön som saknas….