Hej igen!

Ännu en vecka närmare jul och idag har vi öppnat första luckan i vår julkalender. Det är en ”snäll-kalender” som vi fått av Friends, där det bakom varje lucka döljer sig en handling som eleverna ska utföra för att få någon annan att må bra. Toppenkalender tycker jag 🙂

Torsdagen spenderade klassen ute i Flottvik med naturskolan där experiment stod på schemat. Dagens tema var energiomvanling och eleverna fick undersöka olika energiomvandlingar, t.ex. vilken sorts energi som uppstår när man tar en vikt och lyfter den rakt upp. De fick också lära sig hur mycket energi olika elekriska apparater i hemmet behöver för att fungera. Klassen var fantasisk, det var riktigt svåra uppgifter stundtals men de kämpade på med bra humör och gjorde bra reklam för Tingvallaskolans femmor.

Eleverna har haft både SO-prov och läxförhör i engelskan. Fråga era barn hemma hur det gick. Vi pratar en del om studieteknik och ansvar, det är saker vi behöver träna på. Vissa säger att mamma glömde att påminna eller att de hade träning, jag är envis och menar att det är deras ansvar att plugga inför prov och läxförhör inte mammas. Träningar är jättekul och viktiga såklart men skolan går först, och det är sällan träningar håller på varje dag i en helt eftermiddag och kväll. Det finns nog tid för läxor också skulle jag gissa 😉

Vi kommer att försöka avsluta en del projket nu inför jullovet, det är inte lång tid kvar. I svenskan ska läsprojketet om Flickan utan minne avslutas så att vi kan påbörja ett nytt projekt och en ny bok efter jul.

Elevinlögg undrar ni säkert över, det kommer på måndag. Så får ni något att läsa även då:) Trevlig helg allihop!