Hej på er igen!

Börjar med att skicka med er lite läsning från vår rektor:

Månadsblad från rektor

Första veckan av nedräkning mot jul är snart slut. Jag som älskar jul har plågat era barn med julmusik, julpyssel och långa sagor om julen. Hoppas inte de tröttnat än för vi komemr att fortsätta fram till jul 😉 Och aporpå det så ska vi ha julpyssel i skolan och önsker er hjälp. När pappret är slut på toalettrullen eller hushålspappersrullen får ni gärna skicka med rullarna med era barn så att vi kan göra smällkarameller. Skicka med under nästa vecka så vi har ett lager när det är dags för pyssel.

Stort tack till er som kom på vårt föräldraforum och gav era tankar och frågor. Eleverna som var med var så duktiga på att visa upp hur vi jobbar med onenote classbook. Ett fantastiskt sätt att samla alla uppgifter och det eleverna jobbar med men också ett sätt för er föräldrar att kunna vara mer delaktiga i era barns lärande och utveckling. Nästa föräldraforum blir till våren, då hoppas vi att ännu fler föräldrar kommer.

I måndags var vi på biblioteket och det kan jag varmt rekommendera nu när lovet är nära. Ladda upp med böcker och läs, läs och åter läs. Läs högt för era barn, låt dem läsa för er eller läs tillsammans. Regeringen skriver på sin hemsida att:

”I Sverige är läsvanorna stabila för den svenska befolkningen som helhet. Men det finns oroande tendenser som att andelen unga som läser regelbundet minskar och att god läsförmåga i hög grad bestäms av till exempel föräldrars utbildningsnivå. Regeringen vill förbättra läsförmågan och öka läsningen bland barn och ungdomar i hela landet och genomför därför en särskild lässatsning, Hela Sverige läser med barnen.”

En del i detta var att ge höstlovet namnet ”läslov” för att få barn att läsa mer. Jag vill verkligen uppmana er alla att inte glömma bort läsningen när era barn blir äldre, var goda förebilder och prata om böcker, om läsning och läs i mängder. Det krävs minst 5000, vissa säger 10.000, lästimmar för att bli en god läsare så vi har några timmar kvar…

Avslutar med några bilder från vårt biblioteksbesök och pysseldagen och en önskan om en trevlig andra advent.