Herregud, ännu en vecka har sprungit förbi! Vi fortsätter att arbeta med våra dags- och veckoplaneringar och det fungerar suveränt tycker jag. Eleverna jobbar på riktigt bra men hinner såklart även med lite ”nöje” på skoltid så som pedagogiska appar och annat. Eleverna vet i början av veckan vad som förväntas av dem och vad de ska göra. Detta gör att de även får träna på att planera hur de ska lägga upp sitt skolarbete under veckan och dagen.

Vi har pratat en hel del om händelsen i Paris, jag antar att ni gjort det även hemma. Barnen har många kloka frågor och många funderingar dyker upp i deras huvuden. Jag försöker svara så gott jag kan och är det något vi undrar över så googlar vi tillsammans eller så försöker vi tänka tillsammans. Jag har försökt bemöta deras frågor och försökt utgå från deras känslor och tankar. Vi har också testat en metod som kallas EPA, man tänker först Enskilt, sedan i Par och tillslut delges Alla av tankarna. Det är ett tankesätt som fungerar i alla ämnen och som vi kommer att arbeta med mycket, jag gillar att diskutera och höra hur eleverna tänker, något jag tror även klassen uppskattar…

Avslutningsvis så vill jag säga att läxdagar fortsätter att vara fredag till fredag. Det är ett kapitel i boken ”Ben och Koko” som ska läsas hemma, minst en kvarts läsning varje dag och fyll sedan i ”läsprotokollet”. Apropå läsning så har vi den här veckan fortsatt med vårt ”projekt” tillsammans med förskoleklassbarnen i Regnbågen. Ena halvan av klassen var där förra torsdagen och läste för sexåringarna och idag var det dags för den andra halvan. Det är fantastiskt att se hur fint de tar hand om varandra, hur de lär av varandra och hur skoj de verkar tycka att det är. Vi kommer att fortsätta träffas på torsdagar och lära tillsammans. Spännande och roligt tycker jag!

Jag vill önska er alla en trevlig, och kanske snöig?, helg och på återseende nästa vecka!

Viktiga datum:

Onsdag 25/11 NATURSKOLAN – Vi åker till naturskolan och är där hela dagen. Skolan fixar korv som vi ska grilla till lunch men som vanligt är det välkommet att skicka med en frukt eller smörgås som mellanmål. En vattenflaska med vatten är också bra att skicka med. Kom ihåg att det kan vara både kallt och blött utomhus så här års och vi är ute en hel dag så bra kläder är ett måste hälsar naturskolan 🙂

Ett svar på ”Vecka 47”

1. Heja ER ☺️ Mötte några killar och tjejer som stolt skulle ner och läsa. När jag mötte dem samma dag lite senare och frågade hur det gått svarade de jättebra ?
    Kul att få vara förebild för de yngre!
    Trevlig helg och fortsatt lycka till med er trevliga grupp. // Helena