Vecka 47 från fröken

Hej på er!

Jag lägger till några rader som komplement till det eleverna skriver på sin skrivsida. Veckorna rusar fram och det är bara fyra skolveckor kvar. Jag hoppas ni alla har möjlighet att komma på julavslutning torsdag den 20/12 kl 16:30-18. Det är sista julavslutningen för mig och klassen och jag har nog inte riktigt fattat att vi snart ska lämna varandra. En termin till får jag dock ro om dem, sen börjar högstadiet för dem och just nu funderar jag på att ta en snabbkurs i högstadiet så jag kan följa dem vidare för att att lämna dessa stjärnor som jag följt så länge kommer att bli tufft.

Nå väl, innan dess ska vi hinna lära oss lite till. På måndag drar vi igång med de nationella proven. Först ut är svenska. Det blir lite mjukstart då det kommer att vara muntliga prov den här första omgången. De ska sitta i grupper och hålla en muntlig presentation samt samtala med varandra om ett klipp de får lyssna på. Är det något den här klassen kan så är det att prata med varandra så jag är inte så orolig. Era barn däremot kan nog kännas en viss nervositet men jag hoppas den lägger sig efter måndag när de ser att det inte är så farligt med nationella prov. Grupperna de sitter är skapade utifrån två premisser, dels att eleverna ska känna sig trygga i sin grupp (för mig den viktigaste parametern) men också att de kunskapsmässigt ska ligga ganska lika så att inte en drar och en hakar på. Jag känner klassen bra så själva gruppindelningen var inte svår, jag hoppas eleverna känner sig nöjda också.

Det är mycket att göra så här sista tiden innan jul och även sista terminen sedan i sexan. Vi pratar ofta ofta om vikten av att göra rätt saker på lektionerna. Många upplever att de får ”läxor” men precis som förut så är läxorna få här från oss, det de däremot får göra är de uppgifter de inte gör i skolan hemma istället. Ett sätt också att få eleverna att ta större ansvar för sin skolgång, uppgifterna finns ju där för att de ska lära sig. Så hör ni hemma att de har såååå mycket läxor kan ni gärna föra saken på tal med era barn, det där om att arbeta på skoltid och ta ansvar för sitt skolarbete 😉 Jag kan dock säga att det märks att de fattat att det är allvar för så bra arbetsro som vi har på SO och svenskalektionerna just nu har vi aldrig haft. Hejja 6a!

På tisdag kommer vi att ha ett föräldramingel mellan 15-16. Vi kommer att finnas i matsalen, alla lärare, för att ni ska kunna komma och ställa frågor eller bara prata en stund. Varmt välkomna då!

Ha en fin helg fram till dess så hörs vi igen nästa vecka.

(PS, skicka gärna med era barn toarullar till vårt julpyssel som vi ska ha tillsammans med vår fadderklass 3a den 19/12)