Ny vecka är slut. Idag är det exakt en månad till julafton. Galet tycker jag, tiden går så fort! Vi kommer börja julpyssla och pynta lite nästa vecka, eleverna ville börja redan nu men först måste vi fira in först advent, SEN kan vi börja pyssla 🙂

I svenskan tränar vi just nu kamratbedömning. Hur ger jag rätt kritik till min kompis berättelse för att berättelsen ska kunna utvecklas och bli ännu bättre? Att säga att den är bra är snällt men hjälper inte kompisen att komma vidare… Vi tränar på att både ge kritik och ta emot för att sedan kunna använda detta. Eleverna har fått se en film om en liten kille som skulle rita en fjäril och som med hjälp av vägledning från sina väner förbättrade sin ritning oerhört mycket. Sjätte bilden blev han nöjd med, så många utkast kan behövas om man vill göra det riktigt bra.

I SO är det geografi som gäller. Idag torsdag tränades det på landskap i Sverige och jag kan inte säga att jag kunde stoltsera med några vidare bra kunskaper. Tur jag har elever som kan lära mig. De spelade ett digitalt spel tillsammans på stor-tvn där de skulle pricka in rätt landskap. Var det någon som inte kunde hjälpte klasskamraterna denne genom att säga vilket väderstreck han/hon skulle röra handen i. Samarbete och kartkunskap. Fråga era barn så kan de berätta, en riktigt bra lektion som Malin hade med dem och som jag fick äran att delta på. Hejja fyrorna!

Det kommer lite påminelser här också men innan dem önskar jag er en härlig helg och en fin första advent!

Påminn:

Jag vill ber er hjälpa till och påminna era barn att de ska ladda sina iPads hemma. Många kommer till skolan med urladdat batteri vilket gör det omöjligt för dem att jobba på sina iPads och eftersom vi använder dem mycket ska de vara laddade när de kommer till skolan.

På måndag kommer fyrorna att gå till biblioteket. Vi träffas som vanligt i klassrummet 9:10 när skolan början och promenerar sedan ner. Skicka med era barn deras lånekort så att de kan låna böcker till skolan!

Föräldraforum: På måndag är det då dags! Tingvallasklan bjuder in till föräldradorum (inbjudan finns i tidigare inlägg). Föräldraforum är till frö er föräldrar, för att ni ska få en inblick i skolans värld, kunna ställa allmänna frågor om skolan och ge oss era synpunkter. Ni är viktiga för vårt arbete med era barn! Den här gången kommer ni dessutom att få träffa elever från årskurs fyra och fem som kommer att visa hur vi jobbar med våra iPads och OneNote. Välkomna!

Påminner igen om att vi imorgon fredag 25/11 går till midgårdsbadet. Eleverna har fått en belöning av mig och Tessan så vi ska bada och leka (efter vi såklart hunnit få med lite allvar och simträning också…) Ta med badkläder, handduk och ”dusch-saker”.