Hej på er!
Ännu en vecka som passerat i rasande fart. Halva november har passerat och det märks på eleverna att jul och betyg närmar sig. De tycker att de har såååå mycket att göra medan vi lärare tjatar på, gör man det man ska på lektionerna så är det inte så mycket att göra. Stundtals har klassen lite svårt att fokusera medan andra stunder kan man höra en nål falla i klassrummet och de arbetar så det nästan osar om deras hjärnor 🙂

Den här veckan är det barnboksveckan. Eleverna är ganska trötta på mitt tjat om hur viktigt det är med läsning men forskningen är så enig är så jag måste ändå fortsätta tjata om det. Tycker man inte det är kul att läsa skönlitterära  böcker kanske artiklar, serier eller faktaböcker är roligare. Vi behöver alla hjälpas åt att fylla på elevernas ordförråd så de får ett rikt språk och kan klara vidare studier så läs för era barn, med era barn, uppmuntra dem att läsa och prata om det de läser. Ni gör stor skillnad, precis som vi i skolan gör.

Vi passade på att ha en dag med vår fadderklass där sagorna var i fokus. Emil i Lönneberga lästes och diskuterades, sedan skrev eleverna om berättelsen om Emil som om Emil levde nu och bodde i Märsta. När jag gick runt i grupperna och hör hur sexorna förklarar för treorna, hur treorna frågar och kommer med förslag blir jag alldeles varm. Vilka fantastiska elever vi har på Tingvallaskolan. Resultatet hänger utanför rektorsexpeditionen och eleverna läste sina sagor för varandra som avslutning på just det här faddertemat idag. Jag var stolt och jag hoppas klassen var det också. Vi har redan pratat om att ha julpyssel tillsammans för jag tror att eleverna var minst lika nöjda med dagarna tillsammans som jag var.

I svenska arbetar vi också som bekant med nyhetsartiklar. Vi har pratat struktur, språk och verkligen lärt oss artiklars uppbyggnad. Eleverna ska nu analysera en artikel och dessa finns såklart på nätet men en faktisk tidning är alltid mycket trevligare tycker jag. Klassen har därför fått i uppgift att ta med tidningar hemifrån om de har så de kan arbeta med detta nästa vecka. De ville att jag skulle lägga ut på bloggen så de kommer ihåg, påminn dem gärna:)

Hälsning från idrotten: Tessan har pratat med klassen om att ganska många inte gjort de uppgifter de arbetat med på lektionerna, teoretiska uppgifter. Vi kom fram till tillsammans att klassen får nästa veckas elevens val på sig att arbeta med detta, utöver detta får dessa uppgifter göras klart hemma. Den 29 november ska uppgifterna vara klara, påminn gärna era barn även här.

Ha nu en fantastisk helg med ett roligt disko ikväll som start 🙂