Goddag allihop!

Vilken vintervecka det har varit! All snö inbjuder verkligen till fantastisk lek i alla åldrar och det är så härligt att se. Toppen också att se att eleverna har så bra kläder, termobyxor, varma skor och bra vantar som håller all blöt snö ute. Det gör att alla kan vara med på de härliga aktiviteter som hör vintern till.

Veckan har inneburit en hel del arbete kring presidentvalet i USA. Många kloka tankar och funderingar som vi tillsammans försökt söka svar på eller diskutera kring. Eleverna har återigen fått träna mer på att vara söka information och att vara källkritiska. Många upprörda känslor när Trump vann och det är så härligt att se vilka medvetna och kunskapstörstande elever jag har. Vi kunde dessutom täcka in både SO och svenska om vi ska dra diskussionerna till något ämne. Toppen!

Övrigt i svenskan har vi skrivit och läst. Jag tjatar om läsningen men den är verkligen så oerhört viktig. Eleverna börjar nog tröttna lite på mig men jag ger mig inte 😉 Fråga era barn hur många timmar som krävs för att bli en god läsare! Eleverna har börjat läsa ut sina böcker de har i skolan och då är nästa steg att skriva om sin bok. Jag vill dels att eleverna ska träna på att skriva men också i att motivera sina åsikter om boken när de berättar vad de tyckte om boken de läst.

I matten kommer de nästa vecka att avsluta avsnittet som handlar om att mäta som de arbetat med under en tid. Det blir ett test på området för att se vad eleverna kan och vad de behöver träna mer på. Idag avslutades mattelektionen med mattebingo om matematiska begrepp (även kallat mattespråk om du frågar eleverna skulle jag tro). Ord och begrepp som term, diagonal, summa, tumstock osv. skulle placeras ut rätt på en bingo-bricka för att tillslut kunna säga bingo. Vinnarna fick en varsin clementin som pris 🙂

INFORMATION:

Nästa vecka på tisdag har vi skridskodag. Vi kommer att börja som vanligt 8:10 i klassrummet, sedan går vi tillsammans ner till ishallen. Vi kommer att äta lunch där nere och vara i ishallen hela dagen. Skolan ordnar lunch (baguette) till alla elever men de får också ha med sig en extra frukt, något att dricka eller något extra att äta. Den här gången har vi dock sagt nej till bullar och kakor. Vi är tillbaka på skolan ca 13:30-14 och då kommer också att skoldagen att vara slut, de slutar alltså lite tidigare på tisdag (och för dem som har arabiska som modersmål är även den inställd.)

Nu önskar jag er alla en trevlig helg, ut och lek i snön mycket innan den försvinner helt.