Första novemberveckan har ju inte direkt bjudit på något trevlig väder men veckan i 6a har varit desto bättre. En lärorik vecka med mycket intensivt arbete och en klass som jag ser kämpar för att få de betyg de förtjänar. Hejja er.

Vi har börjat med ett nytt område i SO, geografi. Vi kommer att läsa en hel del, se filmer och diskutera massor. Vi började nu i veckan och den här klassen kan verkligen diskutera och resonera.

I svenskan har vi också börjat med ett nytt område, det är nu nyhetsartikel som vi arbetar med i Skrivsuccé. Samma upplägg som med berättande text, vi lär oss om texttypen och de språkliga dragen för att sedan skriva en egen artikel. Den här gången kom klassen igång ännu snabbare, de känner ju igen upplägget, så vi kommer hinna klart innan jul och påbörja en ny genre. Allt för att hinna öva på så många texttyper som möjligt innan nationella proven.

I torsdags kom Marie hit som arbetar med frågor kring ANDT bland annat och hade en lektion tillsammans med Monica (vår kurator) om alkohol, narkotika, doping och tobak. Kommentaren från Marie efter lektionen var ”vilken fin klass du har” och sånt värmer. Att andra får se min fina klass och att det är så där kloka och underbara som det är. Många frågor och funderingar, många tankar och framför allt lärde vi oss massor. En jättebra lektion som vi kommer att arbeta vidare med (några började redan igår när andra halvan hade hemkunskap).

Med de trevliga orden i minne önskar jag er alla en trevlig helg!

Påminnelse:

På tisdag 13/11 börjar klassen 9:15. Vi har skridskodag och kommer att mötas på skolgården för att promenera till Pinnbackshallen. Alla ska ha med skridskor och hjälm, har man inga måste man maila mig senast idag så vi kan lösa detta. Lunch ordnar skolan men eleverna får ha med sig dricka (ej läsk) och något att äta. EN sötsak från kakhyllan, alltså inte godis eller chips, och inte ett helt paket av något… Språklektioner som vanligt på eftermiddagen.

Vi ser fram emot en trevlig dag i ishallen!