Hej på er!

Veckan innan lov, och det märks. Eleverna är trötta men kämpar på riktigt bra. Vi har haft så härliga och bra diskussioner i klassen den här veckan. Dels i samband med FN-dagen och tankar och diskussioner om att vi alla är olika men också bra samtal kring nät-etik, eller nät-prat som vi kallar. Vi använder oss då av en kortlek med frågor kring nätet, allt som händer på nätet, och eleverna får dela med sig av sina rädslor, vad som gjort dem glada på nätet och vad de funderar kring. Vi satt i ring hela klassen och tränade samtidigt på att vänta på sin tur när man ville säga något och visa respekt när någon pratar och visa att vi tycker att det är viktigt vad andra säger. Det gick strålande och jag tror eleverna tyckte det var lika bra som jag 🙂

I svenska fortsätter vi med läsning och vi skriver en hel del. Jag påminner igen om hur viktigt det är att ni hjälper era barn och läser med dem, och gärna för dem, varje dag. Under höstlovet, som vi kallar ”läslov”, har era barn utmanats i att läsa på ”konstiga” ställen (ett läsbingo som vi öven hade på påsklovet, jag skickar med en läsbingo-fil som ni kan använda, eleverna har även fått den i pappersform) Skrivprojektet fortsätter och jag hoppas att vi kan snart kan gå vidare och dela med oss av våra berättelser om superhjältarna så att vi får lite feedback av varandra. Vi har också hunnit med att göra några tester som alla fyror i kommunen ska göra. Det har varit tester i läsning (läshastighet), ordförståelse och rättstavning.

I matte mäter de, de pratar enheter och de pratar längd. Hur många millimeter går det på en meter? Fråga era barn hemma! I matte har de även gjort färdighetstester i form av att kunna se antal och att kunna räkna huvudräkning snabbt.

Läxa över läslovet: Räkna klart till och med sidan 49 i matteboken samt träna i appen NOMP.

Göra läsbingo, alltså läsa varje dag- (här är en uppdaterad version av bingo-lappen, eleverna upptäckte stavfel i originalet, hejja eleverna)

lasbingo

Vi avslutade torsdagen med att pyssla lite inför halloween, medan vi spelade musik och hade en riktigt trevlig eftermiddag.

(PS: Vi har haft det lite stökigt i korridorer och klassrum sista tiden med skal från solrosfrön som ligger lite överallt. Solrosfrön är en jättebra energikälla men prata gärna även hemma om att slänga skalen i papperskorgen 😉 )

Trevlig helg på er allihop, vi hörs igen efter lovet!

Nu äntligen är det lov en vecka, vet ni inte vad ni (era barn) ska hitta på? Här är en länk till allt roligt kommunen erbjuder:

Inbjudan till föräldraforum kommer här, hoppas många av er kan komma och träffa oss.

skarmbild-9