Hej på er!

Idag hann vi inte med något elevinlägg utan det får ni vänta på till efter lovet.

Vi avslutade dagen med film tillsammans med sexan. Popcorn, saft och den klassiska filmen ET. Bra avslut inför lovet när eleverna är som tröttast.

Den här veckan har Tesan hunnit kollat av kunskapskravet som handlar om orientering med de flesta i klassen, resten blir klara efter lovet.

I svenskan har vi fokuserat på miljöbeskrivningar. Att skriva en saga så att den blir till film för läsaren kräver att man kan sina adjektiv så man kan beskriva hur miljön ser ut, precis som karaktärerna. Tillsammans två och två fick klassen samma uppgift där de skulle fokusera på att beskriva miljön i sagan och det var spännande att läsa hur bra man kan beskriva t.ex. vägen ner till centrum. Bra jobbat femmorna!

Veckan efter höstlovet ska vi avsluta vårt skrivprojekt så jag har skickat med eleverna i ”läxa” att fundera över om de behöver jobba på lovet eller inte. De kommer få vecka 45 också men sedan ska det vara klart, eleverna känner nog själva om de ligger bra till eller inte men ni får gärna fråga och påminna dem. Likaså kommer vi att ha prov på ordklasserna verb, substantiv och adjektiv veckan efter lovet.

Apropå lov så är höstlovet ett läslov. Jag uppmanar alla att gå till biblioteket, läs mycket tillsammans och prata om läsning och böcker. Ni gör stor skillnad i era barns liv genom att uppmärksamma läsandet, kom ihåg att barn som blir lästa för får ett betydligt rikare ordförråd än de som inte får höra böcker.

Ha ett fantastiskt lov och på återseende om en dryg vecka!