Hej igen!
Nu har vi nedräkning inför höstlovet, en vecka kvar och det märks att eleverna är trötta men de kämpar på jättebra. Vi arbetar på för fullt och som många av er märkt har jag även den här veckan tjatat om vikten av att läsa hemma. Det krävs ungefär 1000 timmar för att bli en god läsare så våra elever har många timmar att traggla sig igenom, ni är jätteviktiga i era barns läs-utveckling!

lasning
Den här veckan har vi jobbat vidare med skrivprojektet och läst en hel del. Vi har också gjort ett test i rättstavning. Ett stort samtalsämne just nu är dessa clowner som skrämmer många av eleverna så vi tog en lektion till att titta på ett avsnitt av lilla aktuellt som tog upp just detta och hade efteråt bra diskussioner kring ämnet. Det lilla aktuellt poängterade är att det är mycket ovanligt att sådant händer och att anledningen till att det blivit så stort är att det sprids så snabbt över sociala medier. Det är jättebra att eleverna pratar med er vuxna eller med oss på skolan om sin oro men vi måste också hjälpas åt att inte prata om det mer än nödvändigt och sprida det vidare. Det är intressant att ha diskussioner i klassen och i just den här verkade killarna i klassen vara de som var mest oroliga kom vi fram till efter att ha lyssnat på alla funderingar 😉 Tack för besöket Ulrika, Norahs mamma, som var med oss just den här dagen!
I matten mäter de på. Det mäts och pratas enheter, hur många mm är egentligen 20 cm osv. Matteläxan som eleverna fick av mig, problemlösning multiplikation och även något inslag av division, ska vara klart imorgon fredag men jag har redan fått in många häften. Hejja alla fyror!
I SO avslutas vikingatiden just nu, det görs bland annat med pyssel. Någon har gjort ett mini-vikingahus och andra läser sagor baserade på vikingars äventyr. Det ska bli spännande att se vilket område de ska jobba med härnäst.
Luft och vatten är ämnet i NO, det blir en hel del eget arbete men också en del filmer och genomgångar. Inte alltid helt lätta saker att förstå sig på men klassen gör ett jättebra jobb fortsätt så.
Bifogar den här veckan ett brev skrivet av vår rektor, mycket viktigt att ni alla läser detta och pratar om det hemma då det är ett tungt men mycket viktigt ämne och budskap.

handelse-19-okt-2016
Nu är det snart helg och jag önskar er alla en trevlig sådan, på återseende nästa vecka.