Hej igen!
Fredag och en vecka kvar till ett för eleverna efterlängtat lov.

Den här veckan har vi börjat med ett nytt område i samhällskunskap, den första delen handlar om mobbning. Det blev en känslosam första lektion och många kloka ord som sades. Vi gjorde en värderingsövning där alla var överens om att det är fruktansvärt att så många barn mår dåligt när de går till skolan och att alla kan göra skillnad. Ett litet hej kan betyda så mycket för någon som är ensam, eller att man frågar om någon vill vara med på rasten. Vi pratade också om SO-provet klassen hade förra veckan. De fick tillbaka sina prov och det var även där blandade känslor. Det visade tydligt vilka som hängt med på lektionerna och jag tror klassen fick en lite ”aha-upplevelse” för det hänger ju ihop. Arbetar man och hänger med på lektionerna blir proven så mycket roligare att göra eftersom man kan visa vad man lärt sig.

Likaså är det när vi har läxförhör på veckans ord. Den här veckan var resultatet ännu bättre än förra veckan, det märks att klassen övat. Så roligt! Alla har också kommit igång med sina berättande texter och jag hoppas ni får ta del av dem hemma för vilken fantasi era barn har. De är oerhört duktiga och jag ser verkligen fram emot att skriva nationella prov med dem i vår.

Och apropå nationella prov så börjar vi efter höstlovet och kör fram till jul. Då är det de muntliga proven som ska göras. Jag vill påminna er om att inga ledigheter beviljas från och med nu just för att alla ska ha möjlighet att göra proven.

En vecka kvar innan en vecka ledigt. Då kör vi på som vanligt men vi avslutar med en ”mysfredag” med film. Men tills dess önskar jag er en trevlig helg och en trevlig vecka nästa vecka.