Svenska: I svenska har vi börjat med ett skrivprojekt. Eleverna ska skriva en text på ämnet ”Superhjältar”. Eleverna har fått se exempel på hur texterna kan tänkas se ut och vet också att vi kommer att arbeta med under ganska många veckor. Utifrån en ”mall” eller en checklista kommer eleverna få skatta sig själva och rätta sina texter för att se att alla delar finns med. Utifrån detta kommer sedan texterna bearbetas så de förhoppningsvis blir riktigt riktigt bra texter tillslut. Hejja alla elever!

Vi har lånat böcker och några elever har även bett om att få ta hem böcker. Har era barn inga böcker hemma så be dem låna här i skolans bibliotek eller besök vårt fina bibliotek nere i Märsta centrum, Alla elever ska läsa varje dag hemma, det är den ”läxa” de får av mig. Läsa högt och sedan få frågor av er på det de läst. Frågor om texten t.ex. ”hur tror du hen kände då”, ”varför tror du hen gjorde som hen gjorde” eller liknande frågor som får eleverna att dels visa att de förstår vad de läser men också för att utveckla deras kommunikativa förmåga och analytiska förmåga.

Matte: Till veckan påbörjas ett nytt område i matten och eleverna lämnar området om tallinje och postionssystem bakom sig. Jag återkommer när området väl är igång med mer info.

SO: Asatron fortsätter och även Vikingatiden introduceras. Nya begrepp, nya ord, nya personer och karaktärer träffas på. Fråga gärna era barn hemma så kan de berätta mer för er 🙂

Information från idrotten finns även i ett tidigare inlägg, läs och hjälp era barn genom att påminna om idrottskläder och vikten av att duscha.