Tack för ännu fler trevliga utvecklingssamtal. Kul att se era barn berätta om vad de gör i skolan och vad de behöver träna mer på, hejja fyrorna.

I svenskan har vi börjat ”traggla” grammatik igen. Verb, substantiv och adjektiv. Förhör gärna era barn hemma och be dem berätta om hur man komparerar adjektiv eller om verbets olika tempus.

I matten avslutar de nu snart avsnittet om talmönster. Efter fredagens diagnostiska prov så kommer de få uppgifter utifrån hur de räknat på det, där Peder ser vad de behöver träna lite mer på. Sedan kommer de att börja med ett nytt kapitel. I just matten kommer det kontinuerligt att vara prov efter avslutat område för att se vad eleverna tyckt varit svårt och behöver träna mer på.

I SO:n har de precis börjat med Vikingatiden och har inlett med att se på avsnitt ur histore-poliserna. Verkar har varit mycket uppskattat av eleverna 🙂

Veckans bildlektion med Tessan var en riktig succé, så roligt att se alla kreativa elever som skulle rita en egen variant av Roy Lichtensteins ”popkonst”. Jag tror att era barn håller med mig när jag säger att lektionen var riktigt riktigt rolig. De ville absolut inte avsluta lektionen!

Viktiga datum:

• Simning på tisdag 27/9, kom ihåg badkläder, handduk och extra frukt om man vill.
  • Torsdag 29/9 och fredag 30/9 är det studiedagar och ingen skola. Fritids öppet.
  • 26/9-21/10, mellan dessa datum ska en enkät besvaras av er vårdnadshavare. Ni fick ett brev hem på fredag av era barn där all information står, fråga om ni undrar något.

Påminnelse: Ni som inte fyllt i avtalet gällande iPads behöver göra detta snarast och skicka med era barn tillbaka så att de kan få sina iPads. På måndag är det tänkt att de ska få sina iPads men då gäller det att de har med sina avtal påskrivna och klara 🙂

Nu tar vi helg och njuter av höstsolen, trevlig helg allihop!

psst, nu har väl inte missat att skolan numer har en Facebook-sida. Titta på Facebook.com/tingvallaskolanmarsta …