” Vi har haft läxförhör på ord som vi använder när vi läser i Skrivsuccé.

Vi har bytt platser. Vi gör det varje vecka för att alla ska kunna jobba med alla och sitta bredvid alla. Inte bara sin kompis.

I spanskan har vi fått läxa.

Vi har presenterat våra politiska parti. Åtta grupper och varje grupp fick ett parti var. Vi presenterade muntligt, några gjorde en powerpoint och några gjorde en film. Vi har också gjort valaffischer och partiprogram.

Vi har valt kamratstödjare, det blev Nasrine och Jason i vår klass.

Vi har diskuterat vår verktygskorg. Den är till för personer som behöver sakerna i den, inte bara leka med.

Vi har haft klassråd, Salih var ordförande och Racha var sekreterare. ”

Detta var veckans ord från klassen.

Klassen summerar veckan bra tycker jag. Det var otroligt roligt att lyssna till alla gruppers presentationer. Diskussionerna vi har i klassrummet ibland är på en hög nivå och de ställer mycket kloka frågor om valet, vilka partier som ska styra och vad som händer nu. Hoppas ni får höra diskussionerna hemma också:)

Vi har pratat en hel del värdegrund i veckan. Jag upplever att många kommenterar vad andra gör eller säger vilket inte alls skapar någon trevlig stämning i klassen. Vi pratar om att man ska försöka att vara sitt bästa JAG varje dag men inte bry sig om vad andra gör, det är ju lite mitt jobb som lärare att ha koll på gruppen. Eleverna behöver bara hålla koll på sig själva i klassrummet. Det är också lätt att kommentera någon annans beteende men sen när någon kommenterar mig är det inte lika roligt längre. Jag kommer fortsätta jobba med det här för den här gruppen är i grund och botten så fina mot varandra och andra och det vill jag ska komma fram igen och visas i alla situationer.

Nästa vecka är det studiedagar måndag och tisdag och eleverna är lediga från skolan. Dessa två dagar kan man använda till att läsa, diskutera, gå in på ONeNote och se om jag behöver ta igen något eller bara träna på ord och begrepp i samhällskunskapen. Jag kommer att lägga upp ett läsprotokoll i OneNote till eleverna som jag vill att de fyller i, berättar vad de läser och vad det handlar om. Påminn dem gärna om att läsning är viktigt 🙂

På onsdag ses vi igen, jag hoppas ni får en fin helg!