Hej på er alla!

Fredag imorgon och årets första kahoot som jag tror att många ser fram emot. Kahoot är en frågesportstävling som man skapar själv och också ett sätt för eleverna att själva testa sin kunskap. Varje fredag avslutar vi med en ”kahoot” på veckans grammatik. Den här veckan har vi tränat på singular och plural som frågorna också kommer att handla om. Vi har bland annat testat flippade klassrum som betyder att en lektion finns på nätet som man kan ta fram och titta på när man behöver. Som repetition eller innan en lektion för att skapa förförståelse. Är man sjuk eller missar en lektion är det perfekt att kunna titta på det klasskamraterna har jobbat med och på så sätt komma ifatt ändå. Den här veckan har vi ju arbetat med singular och plural och sett dessa filmer:

Vi lyssnade också på en sång
Vi fortsätter att träna läsning och läsförståelse, jätteviktigt att alla har sina läseböcker här i skolan. Era barn hade tidigare med sig dessa böcker hem som läxböcker men vi jobbar i skolan med böckerna nu så hjälp gärna till att påminna era barn om att ta med dem tillbaka till skolan (det är de som heter ”Ben och Koko söker jobb”). En önskan är också att skicka med era barn bibliotekskort (ni som inte redan har gjort det) och pinkod så att vi kan börja låna böcker på internet. Har era barn inte lånekort är det gratis att ordna ett på något av våra fina bibliotek här i kommunen, en perfekt helgutflykt tillsammans kanske…
På idrotten är vi utomhus ett tag till. På fedagens idrottslektion åker vi skridskor så då ska alla ha med sig hjälm, skridskor och varma kläder. Nästa vecka kommer det antingen att vara skridskor eller pulka, vi återkommer om vilket det blir. Vi har också fått en ny tid för att förenkla det hela lite. I dagsläget har en grupp idrott måndag och en tisdag, från och med nästa vecka kommer båda grupperna ha idrott på tisdag, bra va? Det andra passet ligger kvar på fredagar så nu har treorna idrott tisdag och fredag.
Vi pratar mycket just nu om hur man beter sig i skolan. Många fula ord kommer ur barnens munnar och ofta väljer eleverna att prata bort viktig lektionstid. Det är inte många veckor kvar tills de nationella proven börjar och vi har mycket som vi måste gå igenom för att hinna ”täcka” in alla de områden som proven kan komma att handla om. Vi vet inte innan vad proven kommer att innehålla så vi måste hinna jobba lite med allt… Prata gärna om detta hemma, hur viktigt det är man gör det man ska på lektionerna och faktiskt lyssnar på sina lärare, och kamrater.
Vi fortsätter vårt samarbete med förskoleklassen Regnbågarna och idag var jag så stolt när grupp 2 vara nere i silverhuset och läste för sexåringarna och sedan arbetade på sina iPads tillsammans. De är så hjälpsamma och duktiga på att läsa för de yngre eleverna och visa dem hur man göra på t.ex. iPaden. Underbart roligt att se 🙂
ATT TRÄNA PÅ HEMMA: Multiplikation (på t.ex. elevspel eller appen nomp, eller bara på papper tillsammans), läsa och återberätta för er vad de precis har läst (träna läsförståelsen).
Ha en härlig helg allihop!