Hej allihop!

Gårdagens friidrottsdag var en riktigt lyckad dag. Vi slapp regnet och även om det blåste en hel del var det glada miner och kämpande elever som tillbringade dagen på Midgårdsvallen.

I matten har vi pratat om statistik och diagram. Vi har tittat på namnstatsitik i Sverige, hur många som heter barnens namn. Vi har också gått igenom cirkeldiagram, stapeldiagram och linjediagram. Ber era barn berätta hemma vad de lärt sig!

I svenskan läser vi vidare i serien om Gyllene knorren. Vi gör också en sista kraftansamling och skriver uppsatser om valfritt ämne. Stor bokstav, punkt, frågetecken, stavning och att kunna skriva med röd tråd är viktiga delar när vi jobbar med detta.

Vi hoppas att solen kommer tillbaka till helgen och att de sista två veckorna i skolan blir fantastiska 🙂

Viktiga datum:

Fredagen den 3 juni kommer vi att gå till Midgårdsbadet och bada hela klassen. Ta med badkläder och handduk.

Onsdagen den 8 juni kommer vi att göra en utflykt till Wenngarn. Vi kommer leka, titta på slottet och äta gott. Eleverna tar med sig egen matsäck med den mat det gillar bäst 🙂 Mer info kommer när det närmar sig!

Fredagen den 10 juni är det skolavslutning. Vi kommer att ha avslutning mellan 8:30-10. Vi börjar utomhus 8:30 hela skolan tillsammans (ca 45 minuter) sedan avslutar vi klassvis. Vi kommer då att ha picknick ute tillsammans (regnar det så sitter vi inne i klassrummet). Ni tar med en ”picknikckorg” med vad ni vill fika (bullar, smörgås, kaffe, saft eller vad ni föredrar) och så umgås vi lite innan det är dags att önska varandra glad sommar 🙂