Hej igen!

Jag ska börja med att säga att idag har eleverna fått sina kunskapsprofiler med sig hem. Det är en sammanställning av deras resultat på nationella proven och även vad de behöver träna på. Dessa ska signeras och skickas med era barn tillbaka på måndag. Sedan får ni med dem hem igen så att ni kan spara dem.

Den här veckan har gått i rasande fart. Vi har tränat vidare på mattedelar som vi märkt är lite kluriga. Huvudräkning är något alla behöver träna på så hjälp till hemma, utmana era barn, fråga dem om tal och ladda  ner en matteapp eller ett matteprogram på datorn så kan era barn träna även hemma.

Vi arbetar med nordisk mytologi i SO:n, riktigt roligt och spännande verkar eleverna tycka att det är. Trodde verkligen folk på det här förr i världen?? hör jag ofta från eleverna.

Viktiga datum:

Onsdag 25/5 är det friluftsdag. Hela dagen tillbringar vi på Midgårdsvallen och har friidrott. Vi kommer att äta lunch där. Tänk på ”kläder efter väder”. Vi är där hela dagen så regnar det eller är kallt är det bra att skicka med extra kläder. En extra frukt om möjlighet finns är också bra. Alla elever ska ha med sig en vattenflaska med vatten. Vi går direkt på morgonen.

10/6 är det dags för avslutning. Kl 8:30-10 är det avslutning och sedan sommarlov. Vi kommer att börja ute med lite uppträdande och efter det fikar vi tillsammans med medhavd fika. Jag hoppas att vi kan sitta ute och fika men i värsta fall har vi picknick i klassrummet 🙂

Trevlig helg!