Första veckan avklarad och den har gått galant. Jag tror att för vissa elever blev betygen ett uppvaknande och för vissa en påminnelse om att de måste fortsätta kämpa. Arbetsron den här veckan har varit galet bra. Jag pratar ofta med eleverna om vikten av att även kämpa med de sakerna man tycker är tråkigt, allt i livet kan inte vara roligt tyvärr, och att de får alla möjligheter i världen till en bra skolgång om de bara själv arbetar för det. Som sagt, första veckan har alla visat att de vill så jag hoppas att det håller i sig hela terminen 🙂

I SO har vi börjat med religion. Vi började kursen med att eleverna fick säga ord som de förknippar med religion. Det blev några stycken och vi kunde konstatera att de kan en hel del om några av de stora världsreligionerna. Vi kommer att dels arbeta med dessa men också mycket med etik och moral, livsfrågor och könsroller. Det ska bli riktigt roligt och intressant med tanke på att den här klassen är fenomenala på att diskutera.

Elevernas ord som de tänker på när de hör ordet religion.

I svenskan håller vi på att avsluta delen om dikt som skrivform. Vi ska sedan gå vidare till faktatext och parallellt med detta fortsätter vårt läsprojekt. Fram till vecka 10 jobbar vi med Alex Dogboy, sedan börjar ett nytt läsprojekt. Veckans ord fortsätter vi med den här terminen såklart, alla ord eleverna ska kunna till fredagarna går vi tillsammans igenom (och de får välja ord de tycker är svåra att stava) på måndagen eller tisdagen. Dessa läggs sedan ut, samma dag, på OneNote under just veckans ord så att eleverna kan träna hemma under veckan. Förhöret har vi sedan fredag morgon.

Vi håller just nu också på att göra uppgifter från gamla nationella prov så eleverna ska känna sig trygga i hur det kommer att gå till och få öva lite extra. Vi vet inte i förväg vilka ämnen det kommer bli eller vilken sorts text men vi har hunnit gå igenom alla textsorter under femman och sexan så jag tror att det kommer att gå jättebra för klassen.

Ha nu en underbar helg så hörs vi nästa vecka!

Info:

Elevledda utvecklingssamtal 23/1 och 29/1, se tidigare inlägg med tider. Elevernas skoldag slutar då 13:00.

Måndagen den 21/1 ska vi till Naturhistoriska museet, vi kommer att få matsäck från skolan men alla får som vanligt ta med sig dricka och EN sötsak från kak/bullhyllan. Alla elever behöver också ha med sig en matlåda samt bestick. Vill någon förälder följa med är ni självklart välkomna 🙂

Onsdagen den 23/1 kommer eleverna ha simning på förmiddagen så de behöver ha med sig badkläder, handduk, duschsaker mm.

Nationella prov i svenska tisdag 5/2 och torsdag 7/2. Eleverna kommer att ha två prov per dag och slutar efter dessa vilket är till lunch. Jag vill påminna om att vi inte godkänner några ledigheter under perioden för utvecklingssamtal vilket är från vecka 6 till och med vecka 21. Vi ber er förlägga ledighet och resor på lov under årskurs 6.