Sol och värme även den här veckan (så här långt). Underbart!

Vi har jobbat vidare med delar i matten som vi såg var svårt efter nationella proven. Bland annat repeterar vi postionssystemet med hundratal, tiotal och ental. Jätteviktigt att det ”sitter” och att man förstår att tio tiotal är lika mycket som ett hundratal. Repetera gärna hemma också och be era barn förklara vad det innebär. En annan sak vi jobbat med är klockan och året. Långt ifrån alla hade koll på årets månader, hur många dagar de har och vilken årstid de tillhör- Här kommer två filmer, titta på dem med era barn och prata om året, månaderna,, klockan osv. Det behöver tränas på 🙂

I so fortsätter vi med nordisk mytologi. Spännande och lärorikt. Eleverna har fått prova på att ”swaya”. Sway är ganska likt power point men går att göra lite roliga finesser med, ett mycket bra sätt att visa sin kunskap i presentationer av olika slag. Vi lär tillsammans och utforskar.

Projektet med Kalle Skavank lider mot sitt slut, några elever fortsätter att be om bäcker vilket såklart är jätteroligt. De som inte vill läsa mer om just Kalle och hans upptåg ska natursligtvis fortsätta att läsa. Lite varje dag, gärna högt! Vi siktar på att alla ska kunna läsa textraden på en engelsk film och förstå vad man läser när vi slutar trean, då har vi en bra hastighet på läsningen.

Vi har också börjat öva inför skolasvslutningen som bara är en knapp månad bort. Fredagen den 10 juni är det avslutning och vi håller tummarna för att solen skiner på oss den dagen.

Imorgon fredag kommer vi att göra en liten utflykt där eleverna kommer få träna lite. Både träna hjärnan och kroppen. Sköna lite ”sportiga” kläder är att föredra samt en frukt om man har möjlighet att skicka med det. Vi är tillbaka till lunch men lite extra energi är alltid bra när man rör på sig mycket. Även en vattenflaska vore mycket bra om eleverna kan ha med sig! (Det är alltså ingen idrott imorgon).

Friidrottsdagen som vi trodde skulle vara nästa vecka är flyttad till veckan efter, nästa vecka är det idrottslektioner som vanligt.

Ha en härlig helg allihop!