Vecka 18 – 4A

Hej på er!

Kort vecka den här veckan också… Vi började veckan och tisdagen med att gå till Midgårdsvallen. Klass 4a och 4b delades upp i olika konstellationer för att göra samarbetsövningar och avsluta med brännbollsmatch. Riktigt lyckad förmiddag och solen sken hela tiden. Kul att se hur trevliga klasserna är mot varandra och hur de formas till en gemensam grupp mer och mer. Vi ser att de umgås ute på raster och jag hoppas verkligen att våra nya klasskamrater trvis här hos oss.

I svenskan fortsätter vi med läsprojektet. Nu ska boken vara utläst och vi har påbörjat bokrecensionen. Ett moment som hela klassen behöver träna på, och också har fått möjlighet att göra i och med projektet, är att planera sin tid. Klassen har fått ett tydligt schema med vilka kapitel som ska göras varje vecka och har man då inte hunnit med dessa för att man har varit sjuk eller av annan orsak vet eleverna lätt vilka kapitel de ska läsa ikapp på studiestöd eller hemma. Inte en helt lätt uppgift men vi övar och övar och tillslut kommer de bli stjärnor även på att planera sitt arbete.

Vi har också gjort en hel del tester den här veckan. Samma tester som vi gjorde i höstas för att se hur alla har utvecklats. Det är tre delprov som gjorts, ordförståelse, läshastighet och rättstavning. Eleverna kämpade på fantastiskt bra trots att jag la in testerna på eftermiddagspassen (det är ju så lite tid kvar men så mycket att hinna!!!). Bra jobbat fyrorna!

Nästa vecka är det friluftsdag på tisdagen, vi kommer att åka till Hällsbo och ha orientering hela dagen. Eleverna slutar när vi kommer tillbaka vilket vi beräknar blir ca 13:30. Det är mat beställt men som vanligt får eleverna ha med sig frukt, dricka, yoghurt eller något liknande. Inget godis eller chips, vill man så är det okej att ta med sig en bulle eller kaka.

Inte många dagar kvar nu, trötta men glada elever och vi kämpar in i det sista. Skolavslutningen kommer att äga rum tisdagen den 13 juni på morgonen (preliminär tid 8:30-10) och jag hoppas att så många som möjligt kan komma och fira att sommarlovet är här. Jag tycker att vi kör vidare på vår trevliga tradition med gemensam picknick efter skolans avslutning. Är det regn och rusk slår vi upp våra filtar i klassrummet och fikar här. Jag återkommer med detaljer men boka in förmiddagen den 13 juni för skolavslutning.

Ha en härlig helg allihop, jag hoppas att det utlovade ovädret med snö och regn håller sig borta så att vi får njuta av sol ett tag till.