Hej på er!

Den här veckan har vi haft en lite lugnare vecka, inga prov utan hunnit med annat som fått stå tillbaka när veckorna varit fyllda med nationella prov. Vi har haft genomgångar i matten, arbetat med vårt läsprojekt och haft SO med fokus på religion. Vi fortsätter att arbeta med algoritmer i matten, addition sitter för de flesta så nu tränar vi på subtraktion. Vi började också med klockan idag. Den analoga klockan kan många men den digitala var svårare. Målet är att kunna förstå hur dygnet är uppbyggt och även veckorna, månaderna ch tillslut året. Lite repetition men också en hel del nytt. Vi jobbar på många olika sätt, med konkret material, vi provar, samtalar, jobbar i matteboken och på iPaden. Sedan väljer eleverna hur de vill visa vad de har lärt sig, när det gäller uppställning gjorde eleverna instruktionsfilmer för att visa att de klarat kunskapskravet. Titta gärna på den här presentationen hemma, det finns en film med i den som ni kan titta på om och om igen. Eleverna fick den här presentationen som en uppstart inför det nya området: klockan!

Klockan

I tisdags var jag och fyra elever i klassen på SETT-mässan. De visade upp det arbete som vi håller på med i trean, de representerades oss alla med andra ord. Vi tittar på nyheterna varje morgon, samtalar om samhällsfrågor, skriver en ordlista med ord och begerpp, skriver om nyheter, försöker motivera varför vi valt den nyheten och ibland får eleverna skriva en ny nyhet med fokus på att förändra den på ett eller annat sätt. Med appen iMovie spelar eleverna in egna nyhetsfilmer och det var just detta eleverna visade på mässan. Jag var, som alltid, en galet stolt lärare som fick visa upp vad min duktiga klass arbetar med.

Här ser ni en liten filmsnutt på hur dagen såg ut 🙂  Film från SETT

På onsdagen bjöds det på fika av vår rektor och vi tittade på filmen tillsammans, eleverna fick berätta vad de lärt sig och upplevt medan klasskamraterna fick ställa fråga. En jättemysig dag!!

Sista dagen på veckan idag eftersom morgondagen är en planeringsdsdag för oss lärare och skolan är stängd. Så jag passar på att önska er alla en trevlig helg!

Viktiga datum:

På tisdag den 3 maj åker vi till Sigtuna för att få en visning av rådhuset där och göra en del uppgifter knutet till detta. Vi åker på morgonen och kommer tillbaka till 12. Vi äter då lunch så en frukt får ni gärna skicka med era barn som de kan ta med på utflykten. Ingen idrott eller simskola den dagen.

Tors-fre 5-6 maj är skolan stängd. Det är Kristi himmelfärd och lovdagar dessa dagar. Kort vecka nästa vecka med andra ord.