Vecka 17

Hej på er igen!

I skrivande stund skiner solen, något vi alla välkomnar tror jag. Det har varit ett minst sagt spännande väder senaste tiden men nu håller vi tummarna för att våren är här med sol och värme. Om det inte är så så hoppas vi i alla fall att solen är här imorgon, det är nämligen dags för städdag. Vi börjar som vanligt i klassrummet och kommer tillsammans att städa där och i korridoren utanför oss. Sedan flyttar vi oss utomhus och städar, har fredagsdisco och avslutar med gemensam korv-lunch ute. Detta betyder att idrotten är inställd imorgon och att elevernas skoldag blir kortare när vi slipper åka buss upp till Steningehöjden. Eftermiddagens SO flyttas och eleverna skutar 13:00 imorgon för er vetskap.

Förra fredagen fick jag en rejäl överraskning när det knackar på dörren och barn- och ungdomsförvaltningens ordförande och vice ordförande står utanför klassrummet med blommor för att tillkännage att jag blivit en av två lärare i grundskolan som fått priset ”årets pedagog”. Ni kan inte ana vilken lycka det är att få detta pris och jag är så glad att det syns hur mycket jag tycker om mitt jobb. Den 18 maj kl 18:30 är det dags för prisutdelning i kulturum/Arlanda gymnasium. Det skulle vara oerhört kul om eleverna, och ni, kommer dit och deltar med mig. Det är ju era barn och er jag har att tacka. Hoppas vi ses där 🙂

I och med detta har jag blivit intervjuad och filmad, så även klassen. De fick instruktionen att inte bry sig om filmaren utan bara vara som vanligt, vilket de klarade galant. Vi gjorde en av våra ”samarbets-och-grupparbets-övningar” där eleverna får träna på just grupparbete. Tanken är att de ska träna på att jobba med vem som helst, träna på att samarbeta och att disponera sin tid. Tidigare har vi tränat på detta under korta pass men nu fick de en lite större uppgift som de sedan skulle redovisa. Trots att den kille med filmkamera smög runt i klassrummet under lektionen fixade eleverna uppgiften riktigt riktigt bra och det märks hur mycket de utvecklats. Att göra ett grupparbete i trean var inte alls lika effektivt och lärorikt som det är idag. Bra jobbat fyrorna!

Att prata inför grupp är pirrigt och nervöst men det fixade de också, att vara en bra publik för att kunna möjliggöra för sina klasskamrater att våga prata och berätta klarade de också. Vi kommer att träna mer på att prata inför grupp, att tala är en stor del inom svenskan. På olika sätt, om olika saker och på olika nivåer. Allt för att eleverna ska känna sig trygga i detta.

Vi avslutar som sagt veckan med att städa, ni kanske har roligare saker för er i helgen. Vad ni än gör önskar jag er en fin helg och en trevlig första maj med en extra ledig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *